Άνοιξε τις πύλες της η 2η Greek Travel Show στο Μαρούσι

Πλήθος κόσμου αναμένεται να επισκεφθεί τη 2η Greek Travel Show, η οποία εγκαινιάστηκε την Παρασκευή (4/5) και θα είναι ανοικτή στο κοινό έως και τις 6 Μαΐου στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών «Helexpo Maroussi».

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παρουσία του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού, Γιώργου Τζιάλλα, ο υποστήριξε πως το τρίπτυχο κυβέρνηση – αυτοδιοίκηση – ιδιωτικός τομέας «δουλεύει καλύτερα από ποτέ, συνεργάζεται πολύ καλά και τα αποτελέσματα έρχονται».

Παράλληλα, τόνισε πως οι συνέργιες με τον ιδιωτικό τομέα αναδεικνύουν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας σε συνεργασία και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, ενώ πλέον οι επισκέπτες στην χώρα έχουν φτάσει τα 30 εκατομμύρια.

Αναφερόμενος στην Greek Travel Show, έκανε λόγο για μία πολύ καλή πρωτοβουλία, την οποία «είμαστε εδώ για να την στηρίξουμε με κάθε τρόπο».

«Μεγάλο εκθεσιακό ραντεβού η Greek Travel Show»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισε πως η Greek Travel Show εξελίσσεται σε ένα μεγάλο εκθεσιακό τουριστικό «ραντεβού» ευρύτερης απήχησης.

Ο αντιπεριϕερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, υπογράμμισε πως αποτελεί έναν νέο θεσμό που έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του, ενώ επισήμανε τον κομβικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ευρύτερη αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Από την πλευρά της Τιμώμενης Περιφέρειας Ηπείρου, ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και θεματικός αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη, Στράτος Ιωάννου, συνεχάρη την έκθεση για την εξωστρεφή πρωτοβουλία της Greek Travel Show. Ακόμη, δήλωσε ότι η Ήπειρος παρουσιάζει ποικιλομορφία μίας ολόκληρης χώρας εντός μίας περιφέρειας, αποτελεί κοιτίδα της ελληνικής παράδοσης και έχει τουρισμό τεσσάρων εποχών.

Ο δήμαρχος του Τιμώμενου Δήμου Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, είπε ότι η Λαμία αποτελεί ένα οδικό, ιστορικό και πολιτιστικό σταυροδρόμι, που σταδιακά συνδέει το ένδοξο και ιστορικό παρελθόν της με τον 21ο αιώνα και τις νέες τεχνολογίες.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, σημείωσε πως είναι ευκαιρία που στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi οικοδομείται η προσπάθεια της Greek Travel Show, που έχει δείξει το δυναμικό της και αποτελεί τιμή για το Μαρούσι.

Τι περιλαμβάνει η φετινή έκθεση

Με 110 συμμετοχές, εννέα Περιφέρειες και πολλούς δήμους από όλη την Ελλάδα, αλλά και με μια ευρεία γκάμα τουριστικών προτάσεων, η 2η Greek Travel Show αποτελεί το επίκεντρο του τουριστικού κλάδου.

Στη φετινή διοργάνωση Τιμώμενη Περιφέρεια είναι η Ήπειρος και Τιμώμενος Δήμος ο δήμος Λαμιέων.

Μεταξύ των Περιφερειών που συμμετέχουν περιλαμβάνονται η Αττική, η Κεντρική Μακεδονία, η Δυτική Μακεδονία, η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο, το «παρών» δίνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, ενώ από το Βόρειο Αιγαίο συμμετέχουν οι δήμοι Λέσβου και Σάμου. Από τη φετινή διοργάνωση όμως δεν λείπει και η διεθνής «πινελιά», με συμμετοχές χωρών όπως η Σερβία, η Κένυα και οι Φιλιππίνες.

Στην Greek Travel Show, ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, προσφορές, εκπτώσεις και να γνωρίσει όλες τις λεπτομέρειες για τον προορισμό που έχει επιλέξει.

Παράλληλες εκδηλώσεις και έμφαση στον ποδηλατικό τουρισμό

Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, με πολιτιστικά events, παρουσίαση εθίμων από όλη την Ελλάδα, γαστρονομικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις τουριστικών προορισμών, ενώ δεν λείπουν και οι εκπλήξεις, με πολλούς διαγωνισμούς και κληρώσεις δώρων.

Φέτος, για πρώτη φορά έχει δημιουργηθεί ειδικός χώρος στην έκθεση για την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού, σε συνεργασία με το Σήμα Πιστοποίησης «Bike Friendly Hotel».

Η Greek Travel Show πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, της ΠΟΞ και του HATTA, ενώ υποστηρικτής είναι ο δήμος Αμαρουσίου. Χορηγοί της έκθεσης είναι η ΔΕΠΑ και η Fisikon.

Διεθνές επίκεντρο της γούνας η έκθεση της Καστοριάς

Εν τω μεταξύ, πεδίο σημαντικών εμπορικών συναλλαγών και νέων συνεργασιών αποτελεί η Διεθνής Έκθεση Γούνας της Καστοριάς, η οποία για 43η φορά πραγματοποιείται από τις 3-6 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας. Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Πέμπτη (3/6) από τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Τη 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ-Helexpo και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ στηρίζεται από τα μεγαλύτερα Διεθνή Δημοπρατήρια Γούνας.

Ο εκθεσιακός της χώρος έχει υπερκαλυφθεί φέτος με τη συμμετοχή 120 εκθετών, που εκπροσωπούν τις μεγαλύτερες και πλέον δυναμικές επιχειρήσεις γούνας από 13 διαφορετικές χώρες.

Το ενδιαφέρον των ξένων εμπορικών επισκεπτών είναι πολύ μεγάλο, καθώς προέρχονται από 26 χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι παραδοσιακές αγορές της γούνας (Ρωσία, Ουκρανία, Τουρκία, Ευρώπη, ΗΠΑ και Κίνα), αλλά και νεότερες «δυνάμεις» του κλάδου (Ιαπωνία, Μογγολία, Καζακστάν και Αζερμπαϊτζάν).

Μέγας Χορηγός της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας της Καστοριάς είναι η εταιρεία NAFA, Χορηγός του Fashion Gala η KOPENHAGEN FUR και Χρυσός Χορηγός το Δημοπρατήριο της SAGA FURS.

Άνοιξε τις πύλες της η 2η Greek Travel Show στο Μαρούσι