«Αντίπαλη του Κρεμλίνου» δηλώνει η ανιψιά του Σκριπάλ, Βικτόρια

Ένθερμη οπαδός του κομμουνισμού και κάθετα εναντίον του Κρεμλίνου δήλωσε η ανιψιά του Σεργκέι Σκρίπαλ, Βικτόρια. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται στον απόηχο της άρνησης της Μεγάλης Βρετανίας να χορηγήσει βίζα στην ίδια για να επισκεφθεί τους συγγενείς της, κατηγορώντας την ως δάκτυλο της Μόσχας.

Μιλώντας σε συνέντευξη της στον ρωσικό ραδιοφωνικό σταθμό Businessfm ξεκαθάρισε την θέση της, ύστερα από τους ισχυρισμούς εναντίον της ότι η ίδια σχετίζεται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Η Βικτόρια Σκριπάλ κάλεσε την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι, να επιληφθεί του θέματος, ύστερα από την άρνηση της βρετανικής πρεσβείας στην Μόσχα να της παράσχει πράσινη κάρτα προκειμένου να επισκεφθεί εκ του σύνεγγυς τον Σεργκέι και την Ιουλία Σκριπάλ. Η πρεσβεία ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, καθώς δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα την οικονομική της παραμονή στη χώρα την στιγμή που δήλωσε ότι είναι άνεργη και δεν έχει χρήματα σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό.

Την έκκλησή της η Βικτόρια την ανέγνωσε στα ρωσικά σε ζωντανή σύνδεση με το βρετανικό δίκτυο Sky News, και το βρετανικό κανάλι την παρουσίασε σε μετάφραση στην αγγλικά. Μάλιστα αναφερμόνη στην ίδια, μια πηγή του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC είχε δηλώσει ότι η Βικτόρια Σκριπάλ είναι «πιόνι» του Κρεμλίνου.

Τι δήλωσε η Βικτόρια

Μεταξύ άλλων η ίδια ανέφερε στα λεγόμενά της «Για μια ακόμη φορά σας δηλώνω ότι δεν έχω καμία σχέση με τον Βλαντίμιρ Βαλντιμίροβιτς Πουτιν και τις μυστικές υπηρεσίες. Εάν ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, ας το αποδείξουν. Απαιτώ από το BBC να αποδείξει αυτά που ισχυρίζεται».

«Με έχετε δει να συναντώμαι με κάποιον από το Κρεμλίνο; Είμαι πιστή κομμουνίστρια, ναι, είμαι και στις εκλογές ψήφισα τον Γκρουντίνιν . Πώς μπορεί το Κρεμλίνο να με χρησιμοποιήσει εάν είμαι αντίπαλος του Κρεμλίνου»;