Αντίθεση των G7 κατά Ρωσίας για τη Συρία

Ομόφωνη ήταν η αντίθεση των Υπουργών Εξωτερικών των G7 στις ενέργειες της Ρωσίας που έγιναν στη Συρία, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου με τη Μόσχα.

Οι επικεφαλής της διπλωματίας των χωρών της G7, που συνεδριάζουν στο Τορόντο του Καναδά για δύο ημέρες, συζήτησαν όσον αφορά τις εντάσεις με τη Μόσχα, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, ενώ εξέτασαν επίσης τα προβλήματα στη Βενεζουέλα και τη Μιανμάρ.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπήρξε ενότητα της G7 ως προς την αντίθεση στην κακόβουλη συμπεριφορά της Ρωσίας, παρότι διαπιστώθηκε ότι τα μέκη της είναι ανοικτά στο διάλογο με τη Ρωσία.

Εκδίδεται ανακοίνωση σήμερα

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθεί σήμερα η τελική ανακοίνωση των ΥΠΕΞ με την οποία θα τονίζεται η ανυποχώρητη στάση έναντι της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Χάικο Μάας επανέλαβε την έκκλησή του προς τη Μόσχα να συμβάλλει στην επίλυση της κρίσης στη Συρία, όπου η Ρωσία και το Ιράν έχουν επέμβει στον πόλεμο και υποστηρίζουν τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.