Απεργεί η Air France, προειδοποιεί ο Μακρόν

Για 14η φορά απεργεί η Air France, ο γαλλικός αερομεταφορέας που αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Τα χρέη της εταιρείας ωστόσο δεν πρόκειται να πληρωθούν από την κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν, όπως διεμήνυσε ο γάλλος πρόεδρος.

Την παραμονή της 14ης απεργίας που προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στον γαλλικό αερομεταφορέα, η κυβέρνηση των Παρισίων προειδοποίησε ότι το κράτος δεν θα σπεύσει στη διάσωση της εταιρείας, που κλονίζεται από την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της.

«Η εταιρεία θα χαθεί αν… »

Τη δική του προειδοποίηση για το μέλλον της Air France που μόνο ευοίωνο δε φαντάζει, έστειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ.

«Το κράτος δεν βρίσκεται εδώ για να σβήσει τα χρέη, να σπεύσει για να παράσχει βοήθεια σε εταιρείες που δεν καταβάλλουν τις απαραίτητες προσπάθειες για να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Εάν η Air France δεν καταβάλει τις απαραίτητες προσπάθειες για να παραμείνει ανταγωνιστική, η εταιρεία θα χαθεί».

Η διαμάχη του γαλλικού αερομεταφορέα και της κυβέρνησης διαρκεί ήδη δυόμισι μήνες, με τους εργαζόμενους της εταιρείας να απορρίπτουν την Παρασκευή με ποσοστό 55,44% την πρόταση της μισθολογικής συμφωνίας.