Απινιδωτή απέκτησε το Διοικητήριο

Ημιαυτόματο εξωτερικό απινιδωτή με οδηγίες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), απέκτησε – με δαπάνη από τον τακτικό του προϋπολογισμό μετά από αίτημα και πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων – το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης.
Με τη συνδρομή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, μέρος των υπαλλήλων του Διοικητηρίου ενημερώθηκε για τη χρήση του απινιδωτή και εκπαιδεύτηκε στην παροχή πρώτων βοηθειών. Ανάλογη ενημέρωση έγινε και στους αστυνομικούς υπάλληλους που υπηρετούν στο υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), αφού η συσκευή βρίσκεται στην πύλη του κτιρίου προκειμένου να καλύψει έκτακτες ανάγκες που ενδέχεται να προκύψουν και σε πολίτες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.
“Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα του κοινωνικού έργου που επιτελεί το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης)” σημείωσε ο υφυπουργός Θεόδωρος Καράογλου, ευχόμενος “ο απινιδωτής να μη χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί και η πρωτοβουλία του Διοικητηρίου να βρει μιμητές και άλλους φορείς” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
 

©Πηγή: amna.gr