Φωκάς: «Αλληγορικό σύνθημα, όπως το Βούλγαροι» (vd)

Για το περιβόητο σύνθημα «να καεί, να καεί η π…να η βουλή» που φάνηκε να τραγουδά στο συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ κλήθηκε να μιλήσει ο Άρης Φωκάς στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Ο βουλευτής της Ένωσης έκανε λόγο για «αλληγορικό σύνθημα» και εστίασε στα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κατηγορώντας τους δημοσιογράφους ότι δεν τους ενδιαφέρει να «ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο» και πως «κουκουλώνουν σκάνδαλα».

«Για ένα σύνθημα με καλέσατε εδώ… Δε σας ενδιαφέρει να ξεβρωμίσουμε το ποδόσφαιρο. Σας ενδιαφέρει να ασχολείστε με ένα σύνθημα και τίποτε άλλο. Η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, μέσα στις τέσσερις γραμμές, δεν μπόρεσε να πάρει φέτος τον τίτλο», ανέφερε αρχικά ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων σε έντονο ύφος, απαντώντας στην ερώτηση του Δημήτρη Οικονόμου «πώς κάνατε αυτό το λάθος;».

Στη συνέχεια, μάλιστα, οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο, όταν παρενέβη ο Άρης Πορτοσάλτε και τον ρώτησε αν αποτελεί παράγοντα του ποδοσφαίρου.

«Έχετε κάνει μούγκα σε όλα. Για το MEGA που πήγε ο κ. Σαββίδης δε μιλήσατε. Πήρε το 20% του MEGA και οι άλλοι δύο έκαναν πίσω και προτίμησαν να μείνουν στο δρόμο οι συνάδελφοί σας. Εκεί δε μιλήσατε», απάντησε σε επιθετικό ύφος ο Άρης Φωκάς.

Άρης Φωκάς: «Το σύνθημα ‘Βούλγαροι’ το έχετε ακούσει»;

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο περιβόητο σύνθημα, χρησιμοποίησε το παράδειγμα ενός άλλου συνθήματος και έκανε λόγο για αλληγορία: «Εσείς είστε φίλαθλοι. Πηγαίνετε στο γήπεδο; Το σύνθημα ‘Βούλγαροι’ το έχετε ακούσει; Δεν το εννοούν οι φίλαθλοι. Είναι αλληγορικό. Και αυτό το απέδειξαν όταν στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία μαζεύτηκαν 1,5 εκατομμύριο Αθηναίοι».

«Το λέγανε αλληγορικά. Δεν έκανε τίποτα η Βουλή για να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο. Είστε ικανοποιημένοι που η δεύτερη ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα; Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος…», συνέχισε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης.

«Και βέβαια δεν το εννοεί κανείς το σύνθημα»

Ερωτηθείς εκ νέου αν εννοεί το σύνθημα που ακούστηκε στο συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ, απάντησε: «Και βέβαια δεν το εννοεί κανένας, όπως δεν εννοούν και οι Αθηναίοι το Βούλγαροι. Όπως δεν εννοούσαν και οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, που φώναζαν το ίδιο σύνθημα και μετέπειτα κάποιοι από αυτούς έγιναν βουλευτές. Το σύνθημα είναι αλληγορικό».

«Δεν έχω κανένα αφεντικό πέραν του Λεβέντη»

«Πήρε το Μακεδονία Παλλάς ο Σαββίδης έναντι 1,8 εκατ. ευρώ και ο Δασκαλαντωνάκης έδινε πριν 110.000 ευρώ το χρόνο. Ο Σαββίδης πληρώνει… Πλήρωσε τα χρέη του ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ προτίμησε να πέσει κατηγορία και να πληρώσει ο ελληνικός λαός», ανέφερε στη συνέχεια, κληθείς να σχολιάσει την εισβολή Σαββίδη με το όπλο, και συμπλήρωσε: «Εγώ δεν έχω κανένα αφεντικό, πέραν του Λεβέντη, τον οποίο 40 χρόνο τον βρίζατε και τον φτύνατε. Εσείς όλοι μπορεί να ανήκετε σε ένα άρμα. Εγώ δεν ανήκω σε κανέναν…».

Εν μέσω κλίματος έντασης και ενώ ο Άρης Φωκάς συνέχιζε να κατηγορεί τους δημοσιογράφους για «κουκούλωμα» σκανδάλων, ο Δημήτρης Οικονόμου του είπε, πριν διακόψει τη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη: «Η συμπεριφορά σας δε σας τιμά, είστε νέος βουλευτής, εμείς είμαστε 30 χρόνια εδώ. Δε θα μας υποδείξετε εσείς πώς θα κάνουμε τη δουλειά μας. Να σας χαίρονται οι ψηφοφόροι σας. Τριάντα χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά, τέτοια περίπτωση δεν ξαναείδαμε».