Αύριο η κηδεία του Γιάννη Σπανού

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Γιάννη Σπανού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Αύριο συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες, άνθρωποι που τον αγάοπησαν μεσα από το σπουδαίο καλλιτεχνικό έργο του, θα τον χειροκροτήσουν για τελευταία φορά.

Η κηδεία του θα γίνει στον τόπο καταγωγής του, στο Κιάτο, όπως έκανε γνωστό η φίλη και συνεργάτης του, η τραγουδίστρια Πένυ Ξενάκη.

Πέθανε στον ύπνο του

Ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης Γιάννης Σπανός «έσβησε» ήσυχα την ώρα που κοιμόταν μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή Αγιαννής στο Κιάτο Κορινθίας.

Τον βρήκε νεκρό ένας από τους καλύτερούς του φίλους, ο Βασίλης Σουσούνης. Νωρίτερα του είχε τηλεφωνήσει η ανιψιά του Γιάννη Σπανού, η οποία δεν μπορούσε να βρει τον θείο της και είχε ανησυχήσει.

Ο ίδιος, όπως εξομολογήθηκε στην Espresso, έτρεξε στο σπίτι του για να δει αν είναι καλά.

«Κρατούσα κλειδιά που μου είχε δώσει ο ίδιος, γιατί τον φρόντιζα εδώ στο Κιάτο που έμενε μόνιμα πλέον. Φώναξα δυο τρεις φορές έξω από το σπίτι του και, όταν είδα ότι δεν απαντούσε, πήρα τα κλειδιά που μου είχε δώσει και άνοιξα»

Άρχισε να του φωνάζει και καθώς πήγαινε προς την κρεβατοκάμαρα τον είδε ξαπλωμένο με τις πιτζάμες.

Σαν να κοιμόταν. Κατάλαβα ότι ήταν νεκρός

Ο Γιάννης Σπανός δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, ούτε είχε παραπονεθεί για κάτι, όπως αποκάλυψε ο καλός του φίλος, ο οποίος είναι συντετριμμένος.

«Ο γιατρός μας είπε πως ήταν νεκρός από το προηγούμενο βράδυ, γιατί το σώμα του είχε ήδη παγώσει. Έφυγε το φιλαράκι μου» ανέφερε ο ίδιος με λυγμούς.