φωτό αρχείου

Αυγενάκης: «Στόχος της ΝΔ η μείωση των θανάτων από τροχαία κατά 50%»

«Στόχος της ΝΔ είναι η μείωση των θανάτων από τροχαία κατά 50%» δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφορικά με τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων και των τραυματιών στην άσφαλτο τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

Ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως «δεκαεπτά συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους και 200 περίπου τραυματίστηκαν από τη Μ. Δευτέρα έως και τη Δευτέρα του Πάσχα. Ενώ, μόνο στην Κρήτη, το ίδιο διάστημα, σημειώθηκαν πάνω από 1200 παραβάσεις, η πλειονότητα των οποίων αφορά σε υπέρβαση του ορίου ταχύτητας».

Κενές οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την οδική ασφάλεια

Επιτίθεται μάλιστα στην κυβέρνηση πως αρκείται σε κενές εξαγγελίες και ψηφοθηρικές φιέστες χωρίς να προσφέρει το παραμικρό σε θέματα οδικής ασφάλειας.

«Η χώρα έχει ανάγκη από ένα στρατηγικό σχέδιο οδικής ασφάλειας κάτι που αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής. Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε ήδη καταθέσει ένα συγκροτημένο πλαίσιο προτάσεων, ένα στρατηγικό σχέδιο για την οδική ασφάλεια. Το στρατηγικό αυτό σχέδιο, που εντάσσεται στη Δράση «Προσέχω», περιλαμβάνει 6 προγράμματα: εκπαίδευση οδικής ασφάλειας, επιτήρηση κυκλοφορίας, ασφάλεια οδικών υποδομών, αναβάθμιση τεχνικού ελέγχου οχημάτων, προώθηση ευφυών συστημάτων μεταφοράς, Άμεση βοήθεια στους παθόντες. Στόχος μας η μείωση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα κατά 50% μέσα σε μια δεκαετία µε την ανάπτυξη παιδείας οδικής ασφάλειας και τη συµμόρφωση της οδηγικής συµπεριφοράς».