Αυστραλία: Καγκουρό επιτέθηκαν σε τουρίστες!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επιθέσεις καγκουρό εναντίον τουριστών και επισκεπτών στην Αυστραλία, με τελευταία μια περίπτωση που έστειλε έναν άνδρα σε νοσοκομείο.

Το θέμα αφορά την σίτιση αλλά και τον τρόπο προσέγγισης των ζώων όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στη χώρα.

Τα γνωστά μαρισοποφόρα που αποτελούν και σήμα κατατεθέν της Αυστραλίας και ζουν στην περιοχή του νοσοκομείου «Μόρισετ» στην περιοχή της Λίμνης Μακουάιρ, προσελκύουν κάθε εβδομάδα χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να τα φωτογραφίσουν τα δελεάζουν με καρότα.

Τους δίνουν “τζανκ φουντ” και αυτό τους προκαλεί επιθετικότητα

Δεν το κάνουν όμως όλοι αυτό! Υπάρχουν και κάποιοι ανόητοι ή αγνώμονες που τους προσφέρουν φαγητό από ταχυφαγεία ή τσιπς, τα οποία προκαλούν επιθετικότητα. Πολίτες και πολιτικοί έχουν απευθύνει έκκληση προς τους τοπικούς φορείς ώστε να τοποθετηθούν ειδικές πινακίδες σε πολλές γλώσσες που θα προειδοποιούν επί της ουσίας τους τουρίστες να μην ταίζουν τα καγκουρό, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας The Sydney Morning Herald.

Τούτο, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αρκετές επιθέσεις των καγκουρό προς τους ανθρώπους με αρκετούς να φτάνουν μέχρι το νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.