Μπλέικ: «Ηλίθια η μεταρρύθμιση Κόε στη διοργάνωση του Diamond League»

Ο Τζαμαϊκανός Γιόχαν Μλέικ, δεύτερος ταχύτερος σπρίντερ όλων των εποχών στα 100μ και 200μ, επέπληξε τον πρόεδρο της World Athletics (πρώην IAAF) Σεμπάστιαν Κόε, για την «ηλίθια» όπως την χαρακτήρισε, μεταρρύθμιση στη διοργάνωση του Diamond League.  

«Έγινε, υποτίθεται, για να ανεβάσει την αξία του αθλήματος, αλλά τελικά το σκοτώνει. Είναι τρελό», δήλωσε, ασκώντας δριμεία κριτική στον Κόε.

Για να ικανοποιήσουν τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς προσφέροντάς τους ένα πρόγραμμα 90 λεπτών που ξεκινάει το 2020, τέσσερα αγωνίσματα τέθηκαν στο περιθώριο στα μίτινγκ του Diamond League: τα 200μ, το τριπλούν, τα 3.000μ στιπλ και η δισκοβολία.

Σε αντάλλαγμα, η διεθνής ομοσπονδία ξεκίνησε μια νέα σειρά αγώνων, με την ονομασία «Continental Tour», δηλαδή μίτινγκ 2ης κατηγορίας, που θα περιλαμβάνουν κυριως τα αποκλεισμένα αγωνίσματα από το Diamond League.

«Νομίζω ότι όλα τα αγωνίσματα είναι σημαντικά. Είναι επίσης ένα ζήτημα καριέρας για τους αθλητές, που έχουν δώσει τη ζωή τους για τα αγωνίσματά τους», δήλωσε ο 29χρονος Μπλέικ σε εκδήλωση χορηγών στη Βομβάη της Ινδίας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 100μ το 2011 στην Νταεγού, δεν είναι ο πρώτος αθλητής που επικρίνει την μεταρρύθμιση του Κόε…

©Πηγή: amna.gr