Μπλούχος: «Το θετικό αποτύπωμα της κυβέρνησης στη Δράμα είναι δεδομένο»

Αναφορικά με τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και με τον θετικό αντίκτυπο της κυβέρνησης στην περιοχή της Δράμας, μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Δράμα, Κώστας Μπλούχος, στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν ένας χρόνος δύσκολος, ενώ ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Το πρώτο εξάμηνο η χώρα κατάφερε και κέρδισε αυτά που είχε χαμένα τα τελευταία δέκα χρόνια και κυρίως την τελευταία πενταετία, και εννοώ την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά της, και την οικονομική ανάκαμψη».

Προσέθεσε μάλιστα πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα σοβαρά ζητήματα των ελληνοτουρκικών και της έξαρσης του κορονοϊού, αποτέλεσαν έκπληξη για τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Είχαμε ένα δύσκολο δεύτερο εξάμηνο, αλλά η κυβέρνηση απέδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και τις ιδιαίτερες προκλήσεις με σοβαρότητα. Αυτή είναι η ουσιαστική έκπληξη για τα άλλα κόμματα».

Ερωτηθείς σχετικά με τη συμβολή της κυβέρνησης στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων που ταλάνιζαν τη Δράμα, ο βουλευτής τοποθετήθηκε ως εξής: «Το θετικό αποτύπωμα της κυβέρνησης στη Δράμα είναι δεδομένο. Είναι κεντρική απόφαση ότι μέχρι και στην πιο ακριτική περιοχή η κυβέρνηση θα αφήνει θετικό αποτύπωμα. Ενδιαφέρεται για όλη την επικράτεια. Έχουν δρομολογηθεί λύσεις για χρονίζουσες παθογένειες της περιοχής μου. Για παράδειγμα, προσφάτως έγινε η παράδοση – παραλαβή των φυλακών Νικηφόρου από τις κτιριακές υποδομές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Όπως δήλωσε ο βουλευτής, το σωφρονιστικό κατάστημα θα δημιουργήσει περίπου 250 νέες θέσεις εργασίας στη Δράμα, που μαστίζεται από την ανεργία. «Πρέπει να πάμε μπροστά σε όλα τα επίπεδα», σημείωσε.

Ο ίδιος μίλησε και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νομό, αναφέροντας το εξής: «Στη Δράμα δραστηριοποιούνται πολλές και υγιείς επιχειρήσεις. Η Δράμα είναι ίσως ο πρώτος νομός όσον αφορά το εξαγωγικό φορτίο στον τομέα των μαρμάρων. Αυτές οι επιχειρήσεις άντεξαν στον χρόνο της διαχείρισης της κρίσης. Και όχι μόνο άντεξαν, κάποιες έχουν κάνει και επεκτάσεις. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις περιμένουν το έδαφος που έφτιαξε η κυβέρνησή μας για να εκτιναχθούν σαν ελατήριο».

Τέλος, αναφερθείς στην έξαρση του κορονοϊού, δήλωσε με εμφατικό ύφος πως «Οφείλουμε να διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια. Πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί και κατάλληλα προετοιμασμένοι».

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Μπλούχος στον Flash 99.4 εδώ:

Δείτε ακόμη: Ζέρβας για Αγιά Σοφιά: «Πρωτοφανής και προκλητική απόφαση»

© politic.gr