Μπογδάνος: Θα είμαι ταλιμπάν του Κυριάκου

«Τι θα κάνουν; Κατάληψη στην αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου που λαμβάνουν χώρα οι διαδικασίες της επιτροπής;» διερωτήθη ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναφορικά με τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη μιλώντας στον Flash99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Και πρόσθεσε: «Ένα τσούρμο καταληψιών που τελικά κατέλαβαν την εξουσία θα καταλύσουν τη νομιμότητα στη χώρα; Έχουν τελειώσει αυτά. Δεν πρόκειται να τραμπουκιστεί η ελληνική δημοκρατία από ανθρώπους οι οποίοι έκαναν καριέρα χτίζοντας τους πρυτάνεις μέσα στα γραφεία τους».

“Στρατιώτης” Μπογδάνος

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Μπογδάνος τόνισε πως είναι στρατιώτης της παράταξης της ΝΔ.«Ένα από τα ελάχιστα πράγματα που πρέπει να ξεπατικώσομε και να αντιγράψουμε ως δίδαγμα και μάθημα από την πενταετία των Συριζαίων είναι η πειθαρχία. Κυβέρνησαν 5 χρόνια μπετόν την κοινοβουλευτική τους ομάδα και με σιδηρά πειθαρχία» Όπως υπογράμμισε: «Όσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματώνει την στρατηγική συμμαχία κέντρου και δεξιάς που έχει ανάγκη η χώρα διότι όπως ήμασταν μετά την επταετία και λέγανε Καραμανλής η τανκς τώρα η κατάσταση είναι Κυριάκος ή αυτά που ζήσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Όσο θα το κάνει αυτό το πράγμα και θα το κάνει πάντα γιατί αυτό είναι το πολιτικό προφίλ του Μητσοτάκη ένα προφίλ σύνθεσης και δύσκολων ισορροπιών που θέλουν μεγάλη ικανότητα και δεν είναι καθόλου απλό, εγώ θα είμαι ταλιμπάν του Κυριάκου. Δεν πρόκειται να κάνω του κεφαλιού μου γιατί το οφείλω στη μόνη παράταξη που μπορεί να  σώσει την Ελλάδα».

Για την αντίδραση του ΚΚΕ αναφορικά με την  δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας διαδηλωτή του ΠΑΜΕ είπε «Προασπίζομαι τη νομοκρατία, την ισονομία και τη νομιμότητα. Αν ήταν απλός πολίτης δε θα δημοσιοποιούσα τα στοιχεία του».

“Εκεί που μας χρωστούσαν θα μας πάρουν και το βόδι»

Όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε : «Η Συμφωνία των Πρεσπών έτσι όπως έχει δομηθεί, σχεδιαστεί, υπογραφεί από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από την Ελληνική Δημοκρατία ενεχει στοιχεία παγίδευσης της Ελλάδος σε περίπτωση που οδεύσει για οποιονδήποτε λόγο προς ακύρωση της πλήρους της ισχύος ή μέρους αυτής. Το να λένε κάποιοι πάμε να ξηλώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, δε σημαίνει ότι τα Σκόπια θα φύγουν πίσω στο πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας διότι ήδη έχει συντελεστεί ένα κύμα αναγνωρίσεων της γειτονικής χώρας ως Βόρεια Μακεδονία. Συνεπώς τι θα γίνει σε περίπτωση που ακυρωθεί πλήρως ή εν μέρει η συγκεκριμένη συμφωνία, όχι από εμάς από τους απέναντι, ή  ανασταλεί; Θα μείνουμε με χειρότερη κατάσταση από αυτή που είχαμε πριν την υπογραφή της συμφωνίας. Και χωρίς τις όποιες ελάχιστες θετικές πλευρές της συμφωνίας μπορούν τελοσπάντων να εντοπιστούν σε αυτή τη φάση και με όλα εκείνα τα απαράδεκτα εθνικά προσβλητικά επιζήμια για τα ελληνικά συμφέροντα στοιχεία εμπεριέχονται στη συμφωνία αυτή. Εκεί που μας χρωστούσαν θα μας πάρουν και το βόδι».

Ο βουλευτής της ΝΔ επανέλαβε για άλλη μία φορά την ανάγκη ύπαρξης κλειστών κέντρων λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε οποιονδήποτε να κυκλοφορεί παρανόμως ευρισκόμενος στη χώρα ελεύθερα σε αυτή. Τέλος. Συνεπώς θα αντιμετωπίσουμε αριστελούλιδες, προοδευτικούλιδες, θα πρέπει να το κάνουμε με σθένος. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μία ιδεολογική ηγεμονία η οποία προσπαθεί να μας πείσει ότι εμφορείται από πιο ανθρωπιστικά αισθήματα από εμάς που μας ενδιαφέρει είναι η προάσπιση του παρόντος και του μέλλοντος του ελληνισμού».