Χ. Αηδονόπουλος: «Μην ξεχνάμε τους σύγχρονους»

Για την απόφαση του ΚΑΣ σχετικά με την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων ευρημάτων στον σταθμό Βενιζέλου, καθώς και για τις δράσεις αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος, στην εκπομπή “Μεσημέρι μαζί“, μέσα από τη συχνότητα του Flash 99.4.

Για την απόφαση του ΚΑΣ

“Όλοι μας θέλουμε να υπάρξει μετρό. Δεν νομίζω ότι περισσότερο σεβασμό για τα αρχαία τρέφει κάποιος άλλος πέρα από τους αρχαιολόγους του ΚΑΣ. Εν δικαίω αποφάσισαν. Το να λέμε ότι ο σταθμός έπρεπε να είχε γίνει στην πλατεία Δικαστηρίων, αντί για Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου, είναι ένα μνημόσυνο που δεν οφελεί κανέναν. Τα έργα έχουν προχωρήσει και ο σεβασμός στην επανατοποθέτηση των αρχαίων είναι δεδομένος. Άρα συντάσσομαι με την απόφαση του ΚΑΣ. Καλό είναι να τιμούμε τους αρχαίους, αλλά υπάρχουμε κι εμείς οι σύγχρονοι. Σεβόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Αυτό που βρέθηκε είναι ένα αριστούργημα και υπάρχουν τρόποι να επανατοποθετηθεί εις το ακέραιο”.

Για τις δράσεις αλληλεγγύης

“Όλοι οι αντιδήμαρχοι κοινωνικής πολιτικής που πέρασαν, έχουν ως άποψη ότι η κοινωνική αλληλεγγύη θα πρέπει να ισχύει 365 μέρες τον χρόνο. Απλά τώρα, λόγω του εορταστικού πνεύματος των Χριστουγέννων, προσθέτουμε κάποιες δράσεις όπως η συλλογή παιχνιδιών, που γίνεται στο όμορφο γιορτινό πάρκο που έχει στηθεί στην πλατεία δικαστηρίων, με το σύνθημα Replay. Διαθέτουμε τα παιχνίδια σε νοσοκομεία, σε ιδρύματα και σε γηροκομεία. Κάνουμε το γεύμα αγάπης, που είναι την Δευτέρα, στη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ. Όλοι όσοι θέλουν να συμμετέχουν είναι ευπρόσδεκτοι. Μετά τα Χριστούγεννα έχουμε το γεύμα των αστέγων. Είμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του παγετού, με την παροχή βοήθειας στους άστεγους”.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Αηδονόπουλος στον Flash 99.4