Φωτογραφία αρχείου

Χ. Μαμσάκος: «Το αδιαχώρητο στην 16η Ονειρούπολη»

Για την έναρξη του 16ου χριστουγεννιάτικου χωριού στην Ονειρούπολη, και για την προσέλευση του κόσμου στη Δράμα, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, μίλησε στον αέρα του Flash 99.4, ο δήμαρχος της πόλης Χριστόδουλος Μαμσάκος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Μεσημέρι μαζί”, ο κ. Μαμσάκος μίλησε μεταξύ άλλων για τις ομορφιές της πόλης, τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα προϊόν επισκεψιμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ερωτηθείς για την έναρξη της Ονειρούπολης, ο δήμαρχος δήλωσε πως “είχε πρωτόγνωρο κόσμο. Έχουμε κάνει πολλές ενάρξεις της Ονειρούπολης, αλλά χθες επικρατούσε το αδιαχώρητο. Ο κόσμος πέρασε όμορφα, φέτος έχουμε και πολλές δωρεάν δράσεις. Σκεφτείτε ότι στα προηγούμενα χρόνια οι δωρεάν μας δράσεις ήταν γύρω στα 10 σπιτάκια, ενώ φέτος είναι 30.

“Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να περάσουν όμορφα στην Ονειρούπολη”

Ο κ. Μαμσάκος συνέχισε λέγοντας τα εξής: “Όταν έχουμε 10 δωρεάν δράσεις και γίνονται 30, είναι μια μεγάλη αλλαγή. Πλέον απευθυνόμαστε σε όλες τις μερίδες του κόσμου. Υπήρχαν οικογένειες που το σκέφτονταν αν θα κατέβουν στην Ονειρούπολη, γιατί οι δράσεις ήταν τέτοιες που δεν περνούσαν καλά τα παιδιά τους. Τώρα με τις 30 δράσεις δίνουμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης, να περάσουν πάρα πολύ όμορφα”.

Ο κ. Μαμσάκος τόνισε πως οι άνθρωποι έχουν ανάγκη την ψυχαγωγία, και η Ονειρούπολη δίνει πνοή σε ολόκληρη την πόλη, τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο, όσο και σε ψυχολογικό. “Ο κόσμος περίμενε πολύ την έναρξη της Ονειρούπολης, γιατί δεν απευθύνεται μόνο στον επαγγελματικό κόσμο. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να βγουν έξω από τα σπίτια τους, να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα, και να χαμογελάσουν. Η Ονειρούπολη λοιπόν είναι ένας χώρος ψυχαγωγίας. Ανεβαίνει το ηθικό του κόσμου, βλέπουν κάποια πράγματα που τα περίμεναν καιρό, ξεπερνάνε τα προσωπικά τους προβλήματα, και νιώθουν πολύ όμορφα. Είδα γελαστά πρόσωπα μετά από πολύ καιρό”.

Χ. Μαμσάκος: «Το αδιαχώρητο στην 16η Ονειρούπολη»
Ο Χριστόδουλος Μαμσάκος

“Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα προϊόν επισκεψιμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου”

Ερωτηθείς για την πληρότητα των ξενοδοχείων της πόλης, ο κ. Μαμσάκος δήλωσε τα εξής: “Να φανταστείτε ότι έχουμε πληρότητα σχεδόν όλων των ξενοδοχείων, με επισκέπτες όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι η αποδοχή του κόσμου. Συζητώντας με τους επιχειρηματίες της Δράμας, βλέπουμε τη μεγάλη ζήτηση που έχει η Ονειρούπολη”.

Μάλιστα, όσον αφορά την άνθηση του Airbnb στη Δράμα, ο κ. Μαμσάκος σημείωσε τα εξής: “Το Airbnb είναι πρωτόγνωρο για τη Δράμα, αλλά μέσω αυτής της διαδικασίας έχουν ενοικιαστεί πάρα πολλά σπίτια μέσα στην πόλη. Εδώ προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα προϊόν επισκεψιμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου”.

“Η Δράμα έχει μοναδικές ομορφιές, που σιγά σιγά τις ανακαλύπτει ο επισκέπτης”

Επίσης, ο κ. Μαμσάκος τοποθετήθηκε και σχετικά με τις ιδιαίτερες ομορφιές που κρύβει η Δράμα, τονίζοντας πως δεν είναι η Ονειρούπολη το μοναδικό αξιοθέατο που μπορεί να επιδείξει η πόλη. “Έχουμε μοναδικές ομορφιές, πάνω στον δασικό – ορεινό μας τόπο. Έχουμε το δάσος της Ελατιάς, το παρθένο δάσος που δεν το έχουμε αναδείξει. Μοναδικά σημεία αναφοράς, για περιπατικές διαδρομές, μοναδικά τοπία που είναι πανέμορφα όλη την εποχή του χρόνου. Έχουμε το χιονοδρομικό μας κέντρο που μπορούμε να το συνδυάσουμε πολύ καλά και με την Ονειρούπολη. Η Δράμα έχει μοναδικές ομορφιές, που σιγά σιγά τις ανακαλύπτει ο επισκέπτης”.

Τέλος, ο κ. Μαμσάκος κάλεσε τους ακροατές της εκπομπής να επισκεφτούν την Ονειρούπολη χρησιμοποιώντας το φετινό μότο της διοργάνωσης. “Η αγάπη όλα τα κινεί. Σας περιμένουμε λοιπόν με αγάπη”.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Μαμσάκου εδώ: