Χανιά: Το Σάββατο (5/1) η ημερίδα για τη νόσο των λεγεωνάριων

Τα μέτρα πρόληψης που θα πρέπει να εφαρμόζουν οι ιδιοκτήτες, διαχειριστές και συντηρητές ξενοδοχείων και λοιπών τουριστικών καταλυμάτων και σχετίζονται με τη νόσο των λεγεωνάριων, θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας που οργανώνει το Σάββατο, 5 Μαΐου, το ΚΕΕΛΠΝΟ στα Χανιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης με την παρουσία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητή Θεόφιλου Ρόζεμπεργκ.

Ανάλογες ημερίδες θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Μάιο, στο Ηράκλειο, τη Ρόδο, την Κώ και την Κέρκυρα, δεδομένου ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ θεωρεί πως υψίστης προτεραιότητας και της τουριστικής βιομηχανίας, πρέπει να είναι η διαφύλαξη του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ασφαλούς διαμονής των επισκεπτών.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση για τη νόσο

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Λεγεωνέλλωση είναι μια σοβαρή νόσος του αναπνευστικού συστήματος που κυρίως μεταδίδεται σε ταξιδιώτες που διαμένουν σε καταλύματα με πλημμελή συντήρηση και λειτουργία των ψυκτικών εγκαταστάσεων. Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιτήρησης της Νόσου των Λεγεωναρίων ενημέρωσε σχετικά την Ελλάδα, ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους (2017), υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων της νόσου στη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ