Χαρακόπουλος: «Η ΝΔ διεκδικεί την αυτοδυναμία»

Την πεποίθηση ότι η ΝΔ διεκδικεί «με μεγάλες αξιώσεις αυτοδυναμία» στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, εξέφρασε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη,  Μάξιμος Χαρακόπουλος, στη διάρκεια της νομαρχιακής συνέλευσης της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία όπως όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν δεν είναι απλά μπροστά, δεν έχει απλά σαφές προβάδισμα. Διεκδικεί με αξιώσεις μεγάλες την αυτοδυναμία. Μπορεί προς τα έξω να μην το λέμε τόσο φωναχτά γιατί δείχνει μια αλαζονεία επομένως και κάποιοι πολίτες να κουμπώνονται, αλλά στόχος μας είναι η αυτοδυναμία», είπε ο κ. Χαρακόπουλος που ήταν κεντρικός ομιλητής στην κομματική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων.

«Πικρό το ποτήρι των εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Χαρακόπουλος, εκτίμησε ότι αν οι βουλευτικές εκλογές δεν διεξαχθούν το Φθινόπωρο, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τότε θα στηθούν κάλπες στις 26 Μαρτίου 2019, μαζί με τις Ευρωεκλογές, όπως είπε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας όσο τις καθυστερεί «τόσο πιο πικρό θα είναι το ποτήρι των εκλογών».

Είπε, επίσης, ότι η ΝΔ ακόμα και με αυτοδυναμία θα επιδιώξει «συνεννόηση, συνεργασίες και συναίνεση» και πρόσθεσε: «Είναι προτιμότερο να έχουμε αυτοδυναμία και να διεκδικούμε συναίνεση και συνεργασίες, παρά να μην έχουμε αυτοδυναμία και εξ΄ ανάγκης να έχουμε συνεργασίες».

«Δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο η ασφάλεια»

Αναφερόμενος στα ζητήματα προστασίας του πολίτη, επέκρινε την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, επισημαίνοντας ότι 8 στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι υπάρχει ζήτημα ασφάλειας στη χώρα. «Δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο η ασφάλεια, δεν είναι συγκριτικό πλεονέκτημα. Ο νόμος και η τάξη είναι πρώτιστο αγαθό», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα οικονομικά, υπογράμμισε ότι στο χώρο της Παιδείας η κυβέρνηση διακατέχεται από “ιδεοληψίες”, ενώ για τα ελληνοτουρκικά έκανε λόγο για κυβερνητική έλλειψη “υπευθυνότητας και ψυχραιμίας”.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης ΝΔ, Αναστάσιος Εμμανουηλίδης, οι βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης και Θεόδωρος Καράογλου, ενώ στην εκδήλωση έγιναν ερωτήσεις και τοποθετήσεις μελών του κόμματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ