Χατζησωκράτης: «Κυνηγούν το πλεόνασμα, ως πυρομανείς πυροσβέστες για την ύφεση»

 «Τα 10 δις αχρείαστη ύφεση, που τα δύο τελευταία χρόνια φόρτωσε στον ελληνικό λαό η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, συνιστούν πολιτικό έγκλημα», δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης σε συνέντευξη του στον Αθήνα 9,84.

«Η λογική του «υπερπλεόνασμα ή… θάνατος» δεν αποτελεί μια ακόμη αυταπάτη. Πρόκειται για μια συνειδητή, σχεδιασμένη  απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού, με μοναδική στόχευση το ένα εκατομμύριο περίπου Έλληνες πολίτες, που θα αναμένουν τα Χριστούγεννα να πάρουν κάποιο μερίδιο από το  υπερπλεόνασμα», τονίζει ο κ. Χατζησωκράτης και προσθέτει: «Μόνο που φέτος το υπερπλεόνασμα, το πάνω από 6,3 δις  θα είναι πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Και αν επιτευχθεί θα στραγγαλίσει ακόμη περισσότερο την πραγματική οικονομία».

«Στο ζήτημα της δράσης ενάντια στην  ύφεση, λειτουργούν ως  πυρομανείς πυροσβέστες. Και είναι βέβαιο ότι  καταλαβαίνουν πολύ καλά  που οδηγούν την πραγματική οικονομία, με την ανηλεή υπερφορολόγηση, με τον στραγγαλισμό την επαγγελματιών, με τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου, με την υποχρηματοδότηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Αλλά συνεχίζουν συνειδητά να προσανατολίζουν τους Κρατικούς Προυπολογισμούς και τις πολιτικές τους και την πολιτική συζήτηση στο πλεόνασμα. Γιατί το αποκλειστικό ενδιαφέρον τους δεν είναι οι πολίτες αλλά οι πελάτες», κατέληξε ο κ. Χατζησωκράτης.