Χιλιόμετρα στο ποδήλατο “θα γράψουν” δήμαρχοι, μέλη της διοίκησης της Περιφέρειας και αθλητές

Σε μια μάχη χιλιομέτρων θα συμμετέχουν την Κυριακή δήμαρχοι, μέλη της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αθλητές, στην εκδήλωση «Voltάρω 3», της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με θέμα την ηλεκτροκίνηση. Όλοι τους θα ανεβούν στα στατικά ποδήλατα (spin bikes), που θα βρίσκονται στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του μνημείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου και θα είναι συνδεδεμένα με γιγαντοοθόνη όπου θα εμφανίζονται τα χιλιόμετρα που θα «διανυθούν».
 Το σύνολο των χιλιομέτρων που θα καταγραφούν θα αποτιμηθεί σε παραγόμενη ενέργεια, η οποία θα κοστολογηθεί και το χρηματικό ποσό που θα αντιστοιχεί σε αυτήν, θα διατεθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα, στον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο.
    Ήδη, την πρόθεσή τους «να κάνουν ορθοπεταλιές» για καλό σκοπό εξέφρασαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης και Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου και οι δήμαρχοι Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος, Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης και Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής.
    Η δράση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στην παραλία της πόλης ενώ στην προσπάθεια θα κληθούν να συμβάλλουν ακόμη οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της εκδήλωσης. Στο μεταξύ, στο πλαίσιο του «Voltάρω 3», οι επισκέπτες της διοργάνωσης θα μπορούν από τις έντεκα το πρωί της Κυριακής ως τις οκτώ το βράδυ να περιηγηθούν, στην παραλία, ανάμεσα σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τέσσερις, αλλά και τρεις τροχούς, τους σταθμούς φόρτισής τους, το βελτιωμένο μοντέλο του ηλεκτροκίνητου οχήματος «ARISTURTLE» του ΑΠΘ, ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά μηχανάκια (scooter), ηλεκτρικά πατίνια, καθώς και τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drones), αεροελικόπτερα της Αερολέσχης Σερρών, drones για αεροψεκασμούς και το εντυπωσιακό drone «rx-4 multirole portable uas» από το ερευνητικό project του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του ΑΠΘ.
    Στα περίπτερα, άλλωστε, που θα στηθούν θα υπάρχουν επίσης προσομοιωτής οδήγησης, για τον έλεγχο, υπό την καθοδήγηση ειδικών του Ινστιτούτου Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ, της  συμπεριφοράς των οδηγών σε σχέση με την παραγωγή καυσαερίων, καθώς και φορητή μονάδα μέτρησης των ρύπων στην ατμόσφαιρα. Στους επισκέπτες θα διατεθούν ηλεκτρικά πατίνια για δωρεάν βόλτες στο χώρο της εκδήλωσης, ενώ όσοι επιθυμούν θα μπορούν να λάβουν μέρος σε κλήρωση για να κερδίσουν δώρα.

Χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.