Χωρίς προβλήματα η κίνηση στο εθνικό δίκτυο σε Φθιώτιδα και Βοιωτία

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται μέχρι αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο Λαμίας-Αθηνών, ενώ έχει απαγορευτεί από τις 6 το απόγευμα η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Το βράδυ της Κυριακής από τα διόδια της Τραγάνας μέχρι και τα διόδια των Θηβών σημειώνονται βροχοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία βρίσκεται στους 2,5 βαθμούς Κελσίου.

Σε όλο το μήκος του εθνικού δικτύου και μέχρι το Σχηματάρι έχουν τοποθετηθεί δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα μαζί με δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει χρειαστεί να παρέμβουν.

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το «ραντεβού» με τον «Ηφαιστίωνα» προσδιορίζεται μετά τις 2 τα ξημερώματα, όποτε αναμένονται οι χιονοπτώσεις να είναι έντονες και να διαρκέσουν μέχρι και το πρωί.

Στη Φθιώτιδα, μετά τις 8 το βράδυ ξεκίνησε να χιονίζει, με ιδιαίτερα έντονο ρυθμό στα δυτικά του νομού και στην περιοχή του Δομοκού, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν υπάρξει πρόβλημα στην οδική κυκλοφορία. Στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου βρίσκονται δεκάδες εκχιονιστικά τα οποία τον κρατούν ανοιχτό. Όμως για ορισμένα χρονικά διαστήματα είναι απαραίτητες και οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, οι δρόμοι Λαμίας-Δομοκού και Λαμίας-Άμφισσας δεν έχουν προβλήματα, καθώς η χιονόπτωση από το απόγευμα είναι αραιή και το οδόστρωμα είναι καλυμμένο με αλάτι, καθώς οι θερμοκρασίες πλησιάζουν το μηδέν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μέχρι στιγμής αλυσίδες είναι απαραίτητες στα παρακάτω τμήματα:

 

Φθιώτιδα

-Στην Εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από 55 χλμ έως 64,700 χλμ

-Σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Φθιώτιδας

 

Ευρυτανία

-Στο Εθνικό οδικό δίκτυο Καρπενησίου – Αγρινίου, από 2 έως 12 χλμ, θέση «Μπαγασάκι»

-Επαρχιακή οδός Καρπενησίου – Φουρνά (Θέση Βράχος), από 12ο έως 22ο χλμ

Επαρχιακή οδός Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας, από 8ο έως 40ο χλμ

Επαρχιακή οδός Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου, από 5ο έως 13ο χλμ

-Επαρχιακή οδός Φουρνάς – Καρδίτσας (θέση Ζαχαράκη)

 

Εύβοια

-Στην επαρχιακή οδό Γυμνού – Σέττας, από 13,5 έως 15 χλμ.

©Πηγή: amna.gr