Χρηματιστήριο: Η Coca – cola στέρησε την άνοδο

Χρηματιστήριο: Με ντεμαράζ αγορών στο κλείσιμο της συνεδρίασης, περιορίστηκαν οι απώλειες φέρνοντας την αγορά στις 872 -873 μονάδες. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 872,30 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,19%. Η αγόρα σημείωσε πτώση όλη την ημέρα σχεδόν παραμένοντας άτονη, άνευρη . Μόνο προς το τέλος της συνεδρίασης παρατηρήθηκε μια κινητικότητα σε τραπεζικές μετοχές και επιλεγμένες μετοχές, όπως Μυτιληναίος και Γεκ – Τέρνα. Χαρακτηριστική ήταν η πτώση της Coca – cola στα 27,68 ευρώ, που επηρεάζει τον Δείκτη όπως και η πτώση σε ΟΤΕ. Η πτώση της Coca – cola όμως, επηρεάζει τον Δείκτη εδω κι ένα μήνα.

Λίγες ώρες πριν απο την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας απο την Standard & Poors, αλλά και το χαμηλο ιστορικό του 1,2% στο ελληνικό δεκαετές, το ελληνικό χρηματιστήριο κουράζει και τον πιο επίμονο επενδυτή. Σε διαφορετικές εποχές το 1,2% στα ομόλογα θα αποτελούσε την αφορμή για ανοδικά πάρτι στην Αθήνα, αλλά σήμερα η επίδραση είναι σχεδόν μηδενική. Λίγες εβδομάδες πριν ολοκληρωθεί η χρονιά, οι ξένοι επενδυτές δεν θέλουν να πάρουν ρίσκα στην Ελλάδα και οι τραπεζικές μετοχές, το μόνο που έχουν καταφέρει είναι μόνο μια σταθερότητα στα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Θα έλεγε κανείς ότι οι αγοραστές επιδιώκουν αυτή την σταθερότητα, εξ ου και τα σποραδικά ξέσπασματα, όταν παρατηρείται ατονία σητν αγορά. Απο εκεί και πέρα, όμως, η αγορά έχει εμφανή αδυναμία να κινηθεί εξαιτίας και των τζίρων οι οποίοι αυξομειώνονται.

Αναλυτικά τα ποσά:

Η Standard & Poors, όμως, δεν μπορεί να αγνοήσει τα όσα έχει επιτύχει η Ελλάδα για την αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ, το σχέδιο “Hρακλής” για τις τράπεζες, αλλά και την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με άνοδο 0,17% στα 2,904 ευρώ με 1,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,11% για την Eurobank στα 0,885 ευρώ και 9,2 εκατ,. τεμάχια. Κέρδη 0,32% για την μετοχή της Πειραιώς στα 3,088 ευρώ. Αμετάβλητη η Alpha bank στα 1,80 ευρώ με 2,1 εκατ,. τεμάχια. Άνοδος 1,73% γαι τον Μυτιληναίο στα 9,97 ευρώ μετά τα χθεσινά αποτελέσματα. Άνοδος 1,62% για την Γεκ- Τέρνα στα 6,88 ευρώ. Κέρδη 1,10% για τον ΟΛΠ στα 23 ευρώ. Με πτώση 1,35% η Coca – cola στα 27,68 ευρώ. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 40 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων τα 7.6 εκατ. ευρώ κυρίως σε Eurobank και Μπέλλα.