Χρήστος Σπίρτζης: «Δε θα μπουν νέα διόδια στη Βόρεια Αττική»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Χρήστος Σπίρτζης, αναφορικά με το ενδεχόμενο να μπουν νέα διόδια στη Βόρεια Αττική.

«Δεν θα μπουν νέα διόδια στην Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο, ούτε μετωπικά ούτε πλευρικά», τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας σε εκδήλωση των κατοίκων των Αχαρνών στο δημαρχείο της πόλης.

Μάλιστα, ο Σπίρτζης τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική καταγραφή των στοιχείων και των αυτοκινήτων τους, ώστε να περνούν ελεύθερα όταν θα τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα του ηλεκτρονικών διοδίων, σε περίπου δύο χρόνια.

Ο Χρήστος Σπίρτζης επιτέθηκε στους δημάρχους

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο υπουργός υποστήριξε πως υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη συμφωνία με τον παραχωρησιούχο για τη μη κατασκευή νέων διοδίων και κατηγόρησε για παραπληροφόρηση τους δημάρχους Διονύσου και Κηφισιάς, τη ΝΔ, καθώς και συγκεκριμένους δημοσιογράφους και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Αυτά που λένε για πλαίσια συναντίληψης και άλλα παρόμοια δείχνουν πόσο άσχετοι είναι», σημείωσε.

Παράλληλα, θέλησε να καθησυχάσει τους κατοίκους της περιοχής, υποσχόμενος πως δεν θα πληρώνουν τέλη διέλευσης για τη χρήση του αυτοκινητοδρόμου από τη γέφυρα της Μεταμόρφωσης μέχρι τα όρια του δήμου Ωρωπού, ούτε δηλαδή και στα διόδια των Αφιδνών. Επίσης, υποσχέθηκε πως θα υπάρξουν ειδικές εξαιρέσεις για τους κατοίκους του Ωρωπού και ειδικές εκπτώσεις για τους εργαζόμενους στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις της Βόρειας Αττικής.

Επίθεση σε προηγούμενες κυβερνήσεις

Ο Χρήστος Σπίρτζης δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στις προηγούμενες κυβερνήσεις της «ΝΔ και του παλαιοκομματισμού», κατηγορώντας τις ότι υπέγραψαν κακές συμβάσεις για τους αυτοκινητοδρόμους που ευνοούσαν τα συμφέροντα των παραχωρησιούχων, αγνοώντας τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα, ευλόγησε τα… γένια της νυν κυβέρνησης, λέγοντας: «Σήμερα, υπάρχει μία κυβέρνηση που θέλει να παλεύει μέσα στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνία, για την κοινωνία. Εμείς κάνουμε τα έργα για την κοινωνία και τους πολίτες. Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν».

Διόδια στην Αττική Οδό τουλάχιστον ως το 2024

Ερωτηθείς γιατί υπάρχουν ακόμη διόδια στην Αττική Οδό, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι «η σύμβαση παραχώρησης για την Αττική Οδό είναι πιο λεόντεια από αυτές των αυτοκινητοδρόμων και μέχρι το 2024 δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα».