Χριστουγεννιάτικα δέντρα για φιλανθρωπικό σκοπό, στη Ρουμανία

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, διαφορετικό από τα συνηθισμένα, που δημιουργήθηκε από τον Ιρανό αρχιτέκτονα (Ομίντ Γκανάντι) Omid Ghannadi, με την υποστήριξη της ομάδας της δημοφιλούς τοπικής τηλεοπτικής εκπομπής La Maruta (PRO TV), πωλήθηκε για 180.000 ευρώ για φιλανθρωπικό σκοπό, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Βουκουρέστι. Πέντε εταιρείες ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αποκτήσουν το δέντρο, με στόχο να δώσουν σε παιδιά τη δυνατότητα πρόσβασης στην εκπαίδευση.
Η εκδήλωση, με την ονομασία “Φεστιβάλ Χριστουγεννιάτικων Δέντρων” αποτελεί μία από τις πιο γνωστές στη Ρουμανία και διοργανώνεται από τον οργανισμό “Save the Children”. Φέτος, οι συμμετέχοντες μπορούσαν να δώσουν προσφορές για συνολικά 30 χριστουγεννιάτικα δέντρα που δημιουργήθηκαν από σχεδιαστές και επιχειρήσεις. Το ποσό που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τα 700.000 ευρώ, το υψηλότερο στην δεκαενιάχρονη ιστορία του φεστιβάλ, επιτρέποντας στον οργανισμό να βοηθήσει 5.000 παιδιά να πάνε στο σχολείο. Το συνολικό ποσό που αντλήθηκε στις προηγούμενες 18 διοργανώσεις του φεστιβάλ ανήλθε σε 5,3 εκατ. ευρώ, βοηθώντας να σχεδόν 40.000 παιδιά να πάνε στο σχολείο.
Το δέντρο που πωλήθηκε για 180.000 ευρώ ονομάζεται “Ρίζες” και δεν μοιάζει με ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο. “Είναι έκτη συνεχόμενη χρονιά που συμμετέχω στο Φεστιβάλ Χριστουγεννιάτικων Δέντρων και μέχρι στιγμής έχω κάνει δέντρα ως αντικείμενα σχεδιασμού. Φέτος, θέλησα να δημιουργήσω μια ιστορία, διότι η εκπαίδευση, πέρα από τους υπολογισμούς και τα στοιχεία, αποτελείται από ιστορίες” δήλωσε ο Ιρανός αρχιτέκτονας.
“Αυτό το βράδυ κατάφερα να πείσω τους ανθρώπους ότι η ιστορία έχει σημασία και, ιδιαίτερα σημαντικό, είναι ότι πωλήθηκε το δέντρο που δημιούργησα, το οποίο θα είναι υγιές και με τις ρίζες του θα συνεχίσει την ιστορία” πρόσθεσε ο Ομίντ Γκανάντι, ο οποίος ζει στη Ρουμανία από το 2001, είναι ένας από τους αρχιτέκτονες που εργάζονται στην τηλεοπτική εκπομπή Visuri la Cheie, στον τηλεοπτικό σταθμό PRO TV.

©Πηγή: amna.gr