Φωτ. αρχείου

Cumhuriyet: Συνελήφθη διευθυντής του πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet, στην σύλληψη ενός διευθυντικού στελέχους του τουρκικού στρατιωτικού πανεπιστημίου, προχώρησαν οι αρχές της γείτονος, με την κατηγορία ότι συνδέεται με τους πραξικοπηματίες του Ιουλίου του 2016.

Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας, είχε ιδρυθεί από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα που είχε πραγματοποιηθεί στην χώρα τον Ιούλιο του 2016. Σκοπός της ίδρυσής του, ταυτόχρονα με το λουκέτο που επιβλήθηκε στις υπόλοιπες στρατιωτικές ακαδημίες, ήταν η εκκαθάριση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από την σφαίρα επιρροής του αυτοεξόριστου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο συλληφθής ονόματι Καντίρ Ατακάν ο οποίος είναι διευθυντής της σχολής και υπεύθυνος για οργανωτικά ζητήματα, είχε προσαχθεί ως ύποπτος πριν από δύο εβδομάδες και οι αρχές προχώρησαν σήμερα επισήμως στη σύλληψή του.

Από την πλευρά τους, τόσο η τουρκική αστυνομία, όσο και αξιωματούχοι του πανεπιστημίου και των εισαγγελικών αρχών δεν έχουν προς το παρόν προβεί σε κάποια δήλωση ή ανακοίνωση σχετικά με το εν λόγω περιστατικό.