Δ. Ωραιοκάστρου: Δωρεάν WiFi με ευρωπαϊκούς πόρους

Άνοιξε ο δρόμος για δωρεάν πρόσβαση WiFi σε δημόσιους χώρους και δημοτικά κτίρια στο Δ. Ωραιοκάστρου, καθώς η δημοτική αρχή εξασφάλιση ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ύψους 15.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση του δήμου της Δυτικής Θεσσαλονίκης, το Ωραιόκαστρο είναι ένας από τους 74 δήμους ανά την Ελλάδα και από τους 1.780 σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα λάβουν κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ για την ανάπτυξη δικτύων WiFi, στο πλαίσιο του προγράμματος «WiFi4EU» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τσακίρης: «Ο δήμος Ωραιοκάστρου στη νέα ψηφιακή εποχή»

«Ο δήμος Ωραιοκάστρου επέδειξε αυξημένη ετοιμότητα, υποβάλλοντας πρόταση χρηματοδότησης την πρώτη ημέρα κατά την οποία άνοιξε η σχετική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ‘WiFi4EU’, στις 19 Σεπτεμβρίου», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, προσθέτοντας: «Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στον στόχο να εντάξουμε δυναμικά τον δήμο Ωραιοκάστρου στη νέα ψηφιακή εποχή».

Η πρωτοβουλία «WiFi4EU» αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της Ε.Ε. μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (WiFi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημοτικά κτίρια, βιβλιοθήκες ή κέντρα υγείας.

Μέσα στο επόμενο διάστημα το τμήμα Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του δήμου Ωραιοκάστρου πρόκειται να καθορίσει επακριβώς ποια είναι τα δημοτικά κτίρια όπου υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης WiFi.