Δεκάδες επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ ενημερώθηκαν για την υγεία των δοντιών

Δεκάδες επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ είχαν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν οδοντιατρική εξέταση αλλά και να ενημερωθούν για την στοματική υγιεινή  στο σταντ της, αλλά και στην Κινητή Μονάδα της Οδοντιατρικής Σχολής στο περίπτερο 14.  Όπως ανέφερε  στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής Στοματολογίας, Δημήτρης Ανδρεάδης, μέχρι σήμερα έχουν ενημερωθεί 200 επισκέπτες της ΔΕΘ ενώ αρκετές δεκάδες ανθρώπων κάθε ηλικίας υποβλήθηκαν δωρεάν σε  οδοντιατρικό έλεγχο.
“ Στο πλαίσιο της ενημέρωσης  εθελοντές φοιτητές Οδοντιατρικής  δείχνουν στους επισκέπτες πως να χρησιμοποιούν σωστά την οδοντόβουρτσα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό,  μοιράζουν δείγματα από οδοντόκρεμες και τους ενημερώνουν αναλυτικά για την πρόληψη. Στην Κινητή Μονάδα οι επισκέπτες της ΔΕΘ μπορούν να κάνουν δωρεάν στοματολογικό έλεγχο και εάν τυχόν έχουν κάποια θέματα με τα δόντια, ή θέματα στοματολογικής φύσης, τους καθοδηγούμε να επισκεφτούν οδοντίατρο ή κάποιον εξειδικευμένο στοματολόγο” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ανδρεάδης. Παράλληλα, επισήμανε ότι η τερηδόνα, αν και είναι η πιο γνωστή, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα των δοντιών και τόνισε ότι το στόμα μπορούν να έχουν εκδηλώσεις δεκάδες νοσημάτων, ανάμεσα στα οποία οι λοιμώξεις, τα αυτοάνοσα, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα, ο καρκίνος, κ.α. Τέλος, ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε ότι οποιοδήποτε πολίτης μπορεί να απευθυνθεί στην Οδοντιατρική Σχολή για τα οδοντιατρικά, ή στοματολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και πρόσθεσε ότι στα χρόνια της κρίσης αυξήθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που απευθύνονται στην Οδοντιατρική Σχολή λόγω αδυναμίας να επισκεφτούν ιδιώτη οδοντίατρο.
Η προπτυχιακή φοιτήτρια Οδοντιατρικής Δήμητρα Καραγκιούρη, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι περισσότεροι από αυτούς που η ίδια εξέτασε είχαν κυρίως προβλήματα τερηδόνας, ή έπρεπε να κάνουν καθαρισμό στα δόντια, εκτός από έναν ασθενή στο οποίο παρατηρήθηκε κάτι ύποπτο και παραπέμφθηκε σε ειδικό.
Οι επισκέπτες της ΔΕΘ μπορούν να ενημερώνονται για τη στοματική υγεία και να εξετάζονται δωρεάν κατά τις ώρες 18:00-22:00 και το σαββατοκύριακο 10:00-14:00 και 18:00-22:00.

Αγγέλα Φωτοπούλου
 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.