Δεκαπεντάλεπτη κράτηση Ελληνοκυπρίων στην Αμμόχωστο

Σε «σύλληψη» και δεκαπεντάλεπτη κράτηση οκτώ ελληνοκυπρίων και μίας βρετανίδας υπηκόου προχώρησαν οι κατοχικές αρχές στην Αμμόχωστο.

Συγκεκριμένα στην παραλία Γλώσσα οι Ελληνοκύπριοι συγκεντρώθηκαν για να υποδεχτούν τους Ευρωβουλευτές που πραγματοποιούν σήμερα επίσκεψη.

Η σύλληψη έγινε με τη δικαιολογία ότι πρόκειται για στρατιωτική περιοχή και πως απαγορεύονταν να βρίσκονται εκεί. Τους ζήτησαν να τους παραδώσουν φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους. Στη συνέχεια αφού τα έλεγξαν και έσβησαν κάποιες φωτογραφίες, τους άφησαν ελεύθερους λέγοντας τους να απομακρυνθούν από την παραλία.

Υποδοχή με τουρκικές σημαίες

Νωρίτερα τούρκοι έποικοι και Τουρκοκύπριοι συγκεντρώθηκαν στην παραλία της κατεχόμενης Αμμοχώστου κρατώντας σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου απαριθμεί 9 άτομα. Πρόκειται για τους Ευρωβουλευτές Cecilia Wikström (Σουηδία), Πρόεδρος Επιτροπής – επικεφαλής κλιμακίου, Alberto Cirio (Ιταλία), μέλος, Rosa Estaràs Ferragut (Ισπανία), μέλος, Σοφία Σακοράφα (Ελλάδα), μέλος, Igor Šoltes (Σλοβενία), μέλος, Teresa Jiménez-Becerril (Ισπανία), μέλος, Δημήτρη Παπαδάκης(Κύπρος), μέλος, και Τάκη Χατζηγεωργίου (Κύπρος), μέλος.