Δεν έχει «Plan B» για το Ιράν ο Εμανουέλ Μακρόν

Στην παραδοχή ότι η Γαλλία δεν έχει «Plan B» για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν προχώρησε ο Εμανουέλ Μακρόν, με δηλώσεις του στο Fox News.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τις ΗΠΑ να παραμείνουν στη συμφωνία, όσο δεν διαφαίνεται καλύτερη εναλλακτική για την υπόθεση των πυρηνικών της ασιατικής χώρας.

Μία ημέρα πριν φθάσει στην Ουάσινγκτον για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, ο Μακρόν δήλωσε επίσης, ότι οι ΗΠΑ, η Γαλλία και άλλοι σύμμαχοι έχουν «πολύ σημαντικό» ρόλο να διαδραματίσουν στην ανοικοδόμηση της Συρίας, αφού νικήσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Τι θα συζητήσουν Εμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ

Ο Γάλλος πρόεδρος και ο Αμερικανός ομόλογός του θα συζητήσουν την πυρηνική συμφωνία του Ιράν στον Λευκό Οίκο την Τρίτη, δήλωσε την Παρασκευή (20/4) υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης. Θα συζητήσουν επίσης το κοινό στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία αυτό το μήνα, ύστερα από την καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά όπλα κοντά στη Δαμασκό, δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Δεν έχω κανένα σχέδιο Β», τόνισε ο Μακρόν και πρόσθεσε: «Ας παρουσιάσουμε αυτό το πλαίσιο, διότι είναι καλύτερο από την κατάσταση τύπου Βόρειας Κορέας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ