«Δεν έλαβε ακόμη απόφαση για τη Συρία ο Τραμπ»

«Καμία οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη από τον Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα της Συρίας». Τάδε έφη η Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Ο αμερικανός πρόεδρος παραμένει αναποφάσιστος προς το παρόν, σχετικά με την ανάληψη ή όχι στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ, μετά και από τη φερόμενη χημική επίθεση στην Ντούμα της Ανατολικής Γούτα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει καθημερινά τις επαφές με ηγέτες άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων και η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι με την οποία είχε τηλεφωνική επικοινωνία.

Οι δυο τους συμφώνησαν ότι είναι ζωτικής σημασίας να μη μείνει αναπάντητη η χρήση χημικών όπλων όπως επίσης και να αποτραπεί η περαιτέρω χρήση του από το καθεστώς Άσαντ.

Από την άλλη πλευρά η Ρωσία

Την ώρα που ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία αποτελούν συμμάχους στο θέμα της Συρίας, η Ρωσία βρίσκεται στην απέναντι πλευρά. Ούσα σύμμαχος του προέδρου της Συρίας, Αλ Άσαντ.

Η ρωσική πλευρά ζήτησε από τη Δύση να σκεφτεί σοβαρά τις επιπτώσεις των πράξεών τους, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν επιθυμεί κλιμάκωση της έντασης.

Ωστόσο όπως δήλωσε ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια ναι μεν προτεραιότητα είναι να αποφευχθεί ο κίνδυνος πολέμου, όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα στην σχέση ΗΠΑ-Ρωσίας.