«Δεν μπορούμε να εξαρτώμαστε από τη διάθεση που ξυπνά ο Τραμπ»

Ο ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αρκάντι Ντβορκόβιτς δήλωσε σήμερα πως οι διεθνείς σχέσεις δεν μπορούν να εξαρτώνται από τη διάθεση με την οποία κάποιος ξυπνά το πρωί, σε μια προφανή αναφορά στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σε ένα τουίτ νωρίς το πρωί της Τετάρτης (προχθές), ο Τραμπ προειδοποίησε ότι οι πύραυλοι «(θα αρχίσουν να) έρχονται», ως απάντηση σε μια χημική επίθεση που φέρεται να εξαπέλυσαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις. Η Ρωσία είναι ο πιο σημαντικός στρατιωτικός σύμμαχος της Συρίας στον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα.

«Δεν μπορούμε να εξαρτιόμαστε από τη διάθεση που έχει κάποιος στην άλλη πλευρά του ωκεανού όταν ξυπνά»

«Δεν μπορούμε να εξαρτιόμαστε από τη διάθεση που έχει κάποιος στην άλλη πλευρά του ωκεανού όταν ξυπνά, από το τι έρχεται το πρωί στο μυαλό ενός συγκεκριμένου ανθρώπου», δήλωσε ο Ντβορκόβιτς σε οικονομικό φόρουμ που διεξάγεται στο Κρασνογιάρσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε τέτοια ρίσκα».

Η αμφιθυμία του προέδρου

Σε ένα άλλο τουίτ την Πέμπτη, ο Τραμπ φάνηκε να θέτει εν αμφιβόλω τουλάχιστον το πότε θα αναληφθεί οποιαδήποτε στρατιωτική δράση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. «Ουδέποτε είπα πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία. Μπορεί να είναι πολύ σύντομα ή καθόλου σύντομα!» έγραψε.

Αργότερα την ίδια ημέρα είχε συνάντηση με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, που ανακοίνωσε ότι «καμία τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί».

 

Πηγή: Reuters, Sputnik, ΑΠΕ -ΜΠΕ