Δεν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις για το θάνατο του Πρινς

Η αμερικανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε απόψε ότι δεν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις για το θάνατο του Πρινς καθώς αδυνατεί να συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν στην κατοχή του τα οπιοειδή αναλγητικά που οδήγησαν τον σπουδαίο τραγουδιστή στο θάνατο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο Πρινς απεβίωσε στις 21 Απριλίου του 2016 από υπερβολική δόση του ισχυρού αναλγητικού Φεντανίλ, το οποίο είναι 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη. Λέγεται μάλιστα πως το συγκεκριμένο σκεύασμα το πήρε… κατά λάθος πιστεύοντας ότι πρόκειται για ελαφρύτερο παυσίπονο.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εισαγγελέας της κομητείας όπου κατοικούσε ο διάσημος τραγουδιστής: «Χωρίς να έχει καθοριστεί το κίνητρο ή κάποιος ύποπτος» η αμερικανική δικαιοσύνη «δεν μπορεί να ασκήσει ποινικές διώξεις που να σχετίζονται με τον θάνατο του Πρινς».

Φιλικός διακανονισμός με τον γιατρό του Πρινς

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι επιτεύχθηκε φιλικός διακανονισμός με τον Μάικλ Τοντ Σάλενμπεργκ, τον γιατρό που φρόντισε τον Πρινς δύο φορές πριν από τον θάνατό του. Ο Σάλενμπεργκ είχε παραδεχθεί ότι έγραψε μια συνταγή με παυσίπονα Percocet σε πρόσωπο από το περιβάλλον του τραγουδιστή γνωρίζοντας ότι τα φάρμακα προορίζονταν για τον ίδιο και αποδέχθηκε να καταβάλει το ποσό των 30.000 δολαρίων στην αμερικανική δικαιοσύνη.