Δερμεντζόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σχέδιο

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πλάνο και τηρεί αυτά που είπε» δήλωσε στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» ο βουλευτής Έβρου, Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Αναφερόμενος στην διακυβερνητική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για τον αγωγό EastMed τόνισε πως αποτελεί και ασπίδα απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας. «Πέρα από οικονομικά οφέλη είναι ένας αγωγός ειρήνης και συνεργασίας των συγκεκριμένων λαών σε μία περιοχή ευάλωτη τα τελευταία χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στη δημιουργία κλειστών κέντρων για μετανάστες στην περιοχή της Θράκης, ο βουλευτής Έβρου είπε πως υπάρχει μία προφορική δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί τέτοιο κέντρο κράτησης, καθώς ο Έβρος είναι πύλη εισόδου. «Αν ενταθεί το πρόβλημα το επανεξετάζουμε. Μπορεί να αντιληφθεί κάνεις γιατί είναι σημαντικό να μην δημιουργηθεί στον Έβρο» τόνισε επισημαίνοντας πως «η Τουρκία λειτουργεί εκβιαστικά και χρησιμοποιεί το προσφυγικό ως όπλο για τις ευρύτερες επιδιώξεις. Η γενικότερη συμπεριφορά της την έχει οδηγήσει σε απομόνωση».

Για τα προβλήματα στο λιμάνι της Σαμοθράκης ο κ. Δερμεντζόπουλος ήταν κατηγορηματικός: “Υπήρχε μία προβληματική σύνδεση τα προηγούμενα χρόνια, που δεν προέβλεπε πλοίο αντικατάστασης. Μεσολαβήσαμε και βρέθηκε άμεση λύση. Για πρώτη φορά υπήρξε 40% επιπλέον χρηματοδότηση για τη γραμμή Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη όπως και η πρόβλεψη για σύνδεση με τη Λήμνο, αλλά και για πλοίο αντικατάστασης, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως στο παρελθόν”.