ΔΕΘ-Helexpo: Σημαντική αύξηση επισκεπτών στη φετινή Freskon

Με αξιοσημείωτη επιτυχία και σημαντική αύξηση επισκεπτών ολοκληρώθηκε η έκθεση Freskon, που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η ΔΕΘ-Helexpo. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 26-28 Απριλίου και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα και στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η έκθεση κατέγραψε αύξηση της συνολικής επισκεψιμότητας κατά 8,5%, σε σχέση με πέρσι, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός της ανόδου κατά 22,23% των εμπορικών επισκεπτών, οι οποίοι πέρασαν τις πύλες της Freskon.

Μάλιστα, η αύξηση των εμπορικών επισκεπτών από το εξωτερικό ήταν ακόμη μεγαλύτερη και έφτασε ποσοστιαία το 68%.

Στόχος επετεύχθη για τη ΔΕΘ-Helexpo

Όπως αναφέρεουν οι διοργανωτές, επιτεύχθηκε ακόμη περισσότερο ο στόχος της έκθεσης, που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη των εξαγωγών, την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου και την ανάδειξη του ελληνικού φρούτου.

Στην 4η Freskon, που αναπτύχθηκε σε 11.000 τ.μ., ήταν έντονο το διεθνές στοιχείο τόσο σε επίπεδο εκθετών, όσο και εμπορικών επισκεπτών. Ειδικότερα, συμμετείχαν 210 εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) από 22 χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ντουμπάι, Κύπρος, Βουλγαρία, Αίγυπτος, Ινδία, Μαρόκο, Ισραήλ και ΠΓΔΜ.

Πάνω από 2.500 ραντεβού στη Freskon

Η Freskon αποτέλεσε σημείο συνάντησης παραγωγών, ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Έτσι, υλοποιήθηκαν πάνω από 2.500 ραντεβού μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών και των ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών (hosted buyers). Το πρόγραμμα των hosted buyers προσέλκυσε περίπου 150 hosted buyers από 31 χώρες.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης και η FreshCon Market, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το περιοδικό «Φρουτονέα», και έφερε σε άμεση επαφή μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ με τους επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου, ανοίγοντας τον δρόμο για εμπορικές συμφωνίες.

Στο επίκεντρο το σταφύλι

Μεγάλη επίσης ήταν η προσέλευση στο 1ο Διεθνές Συνέδριο για το Σταφύλι, όπου κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές ανέλυσαν το σήμερα και το αύριο του σταφυλιού στο εγχώριο και στο διεθνές επίπεδο.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης προσέλκυσαν και οι υπόλοιπες παράλληλες εκδηλώσεις της Freskon.

Σημειώνεται ότι με το πέρας της Freskon πραγματοποιήθηκε συλλογή φρούτων και λαχανικών από την έκθεση, τα οποία παραδόθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».