Διαδικτυακό πόλεμο προκάλεσε ο Κ. Μπακογιάννης

Θύελλα σχολίων προκάλεσε η ανάρτηση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή τον θάνατο του Βασίλη Πριόβολου, του «Καπετάν Ερμή» του ΕΑΜ που έφυγε από την ζωή χθες.

Άνθρωποι που θέλουν να αποκαλούνται «Δεξιοί» θίχτηκαν από το γεγονός, ότι ο Κ. Μπακογιάννης αποκάλεσε τον Β. Πριόβολο «σύμβολο της Ρούμελης και ολόκληρης της Ελλάδας» ξεσηκώνοντας με αυτόν τον τρόπο ατελείωτες συζητήσεις και σχόλια αναφορικά με το τι συνέβη ή δεν συνέβη στον Εμφύλιο και τη Μεταπολίτευση και για αν ένας «γαλάζιος» πολιτικός όπως ο Κώστας Μπακογιάννης, πρέπει να τιμά κομμουνιστές ακόμα και μετά το θάνατό τους.

Κάποιοι άλλοι έψεξαν τον Μπακογιάννη ότι υμνεί τους «εχθρούς» της παράταξής του, ενώ άλλοι ταύτισαν τον Βασίλη Πριόβολο με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Ακόμη και δημοσιογράφοι έσπευσαν να τονίσουν ότι ο Πριόβολος είχε συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις των «Σταμουλοκολλάδων» κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΑΣ στις αρχές της δεκαετίας το 1990, επί πρωθυπουργίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Βλέποντας όλα αυτά τα σχόλια ο Κώστας Μπακογιάννης με νέα ανάρτησή του, φρόντισε να τους αποστομώσει όλους, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Λοιπόν, επειδή φαίνεται πως προκάλεσα έναν μικρό χαμό (ξανά!). Η ιστορία μπορεί να μην ξαναγράφεται, αλλά θεραπεύεται. Θυμίζω πως το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 74 και η Eθνική Συμφιλίωση έγινε πράξη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 89. Αρνούμαι λοιπόν να σκιαμαχώ για το τι έγινε πριν 20, πριν 40, ή πριν 60 χρόνια. Να ‘μαστε καλά, πεδία αντιπαράθεσης και σύγκρουσης θα υπάρχουν πάντοτε. Διαλέχτε αν θέλετε να αφορούν το χτες ή το αύριο. Α! Και επειδή δεν ξέρω κανένα να γεννιέται και να κουβαλάει μίσος, διάλειμμα μισού λεπτού να σκεφτούμε τι θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Αυτά. Βαράτε ελεύθερα τώρα» .

Δείτε την ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη