Δικηγόρος Τραμπ: «Νόμιμη η πληρωμή των 130.000 στη Στόρμι Ντάνιελς»

Σύννομη ενέργεια, η οποία δεν παραβίασε τους νόμους για τη χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών, χαρακτήρισε ο δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ την πληρωμή των 130.000 δολαρίων στη Στόρμι Ντάνιελς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε καταβάλει μέσω ενός δικηγόρου, του Μάικλ Κόεν, το παραπάνω ποσό, προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της για τη σεξουαλική συνεύρεσή της με τον μεγιστάνα. Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν την προεκλογική εκστρατεία του 2016, γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο νέος επικεφαλής της ομάδας των δικηγόρων του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, υποστήριξε την Παρασκευή (4/5), ότι τα 130.000 δολάρια που είχε καταβάλει ο Τραμπ στην πορνοστάρ δεν παραβίασε τους νόμους για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών.

«Ο Τραμπ θα πλήρωνε ούτως ή άλλως την Στόρμι Ντάνιελς»

Ο Τζουλιάνι, μάλιστα, υποστήριξε πως η πληρωμή της πορνοστάρ θα γινόταν ακόμη και αν ο Τραμπ δεν ήταν υποψήφιος πρόεδρος.

«Η πληρωμή έγινε για να λυθεί μια προσωπική και ψευδής κατηγορία, ώστε να προστατευτεί η οικογένεια του προέδρου», ανέφερε σχετικά ο Τζουλιάνι, με ανακοίνωσή του.

«Θα γινόταν ούτως ή άλλως, είτε ήταν υποψήφιος, είτε όχι», πρόσθεσε.