Δηλώσεις Θεοδωρικάκου – Μώραλη, μετά το πέρας της παρέλασης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στον Πειραιά. Εκατοντάδες άνθρωποι διαφόρων ηλικιών συγκεντρώθηκαν από νωρίς στους δρόμους και παρακολούθησαν τους μαθητές της πόλης να παρελαύνουν.

Πλήθος επισήμων, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της Μητρόπολης Πειραιά και άλλων φορέων χειροκρότησαν τα παιδιά που έκαναν παρέλαση.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε μεταξύ άλλων μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης πως “το νήμα που συνδέει τις Θερμοπύλες και τη Σαλαμίνα με τη Μάνη και τα Καλάβρυτα, με τη Μακεδονία μας και τα βουνά της Πίνδου, είναι η ελευθερία και η πατρίδα. Δεν υπάρχει ανάπτυξη και ευημερία χωρίς πατριωτισμό και δεν υπάρχει πατριωτισμός χωρίς την ενότητα των Ελλήνων, ειδικά στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μίλησε για την κορυφαία στιγμή ενότητας του ελληνικού λαού:

“Ενωμένοι οι Έλληνες, πέτυχαν το ακατόρθωτο. Οι ήρωες του 1940, κάτω από αντίξοες συνθήκες, έδιωξαν τον επίδοξο κατακτητή και έκαναν όλη την Ευρώπη να μιλά για τη νίκη τους. Σήμερα τιμούμε όσους πολέμησαν και αγωνίστηκαν, όχι μόνο για μια χώρα ελεύθερη, αλλά κατά του φασισμού, της καταπίεσης και της μισαλλοδοξίας. Η ιστορία μας μαθαίνει και πρέπει να αποτελεί οδηγό για το παρόν και το μέλλον μας. Για αυτό και είναι χρέος μας να τη διατηρούμε ζωντανή, για όλους και κυρίως για τα παιδιά μας” κατέληξε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά.

 

©Πηγή: amna.gr