Παπαστεργίου: «Αν χρειαστεί, θα ξαναζητήσω συγγνώμη»

Σε μία ασυνήθιστη πολιτική κίνηση προχώρησε ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς ζήτησε έμπρακτη συγγνώμη προς τους δημότες του, για την καθυστέρηση έργων ύδρευσης από τον περασμένο Μάρτιο!

Ο κ. Παπαστεργίου μιλώντας στον Flash 99,4, τόνισε ότι «το έργο που καθυστέρησε, ήταν ένα κομμάτι ενός μεγάλου έργου 3,5 εκατ. ευρώ και αφορούσε πολλές αλλαγές, ακόμη και στα δίκτυα αμιάντου στο κέντρο της πόλης». Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό που δεν είναι λογικό, είναι η χρονική διάρκεια του έργου. Οι δημότες οφείλουν να κάνουν υπομονή, ενώ οι δημοτικές μας υπηρεσίες, οφείλουν να σχεδιάζουν καλύτερα ένα έργο με πολλές πτυχές. Μας έγινε μάθημα και θα ξαναζητήσω συγγνώμη -αν χρειαστεί- για τον κακό συντονισμό των υπηρεσιών μας», επισήμανε ο κ. Παπαστεργίου.

«Ανησυχητική η αδιαφορία των δημοτών»

Ερωτώμενος για το αν εκτίμησαν τη συγγνώμη του δημάρχου οι κάτοικοι της πόλης, ο κ. Παπαστεργίου ότι «οι δημότες διαχρονικά έβλεπαν ένα δημόσιο το οποίο είναι αδιάφορο και δεν σκέφτεται τους ίδιους. Δεν βοηθούν να βελτιωθεί η κατάσταση, όμως αυτό που είναι πιο ανησυχητικό, είναι η αδιαφορία τους, διότι δεν ασχολούνται. Όμως, για να ασχοληθούν, πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ως διοίκηση ότι κάτι αλλάζει», επισήμανε.

Συνεχίζοντας και αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας μίας κοινωνίας, ο δήμαρχος Τρικκαίων εξήγησε ότι «οι κοινωνίες είναι αυτές που αλλάζουν τα πράγματα. Όταν δεν υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στη διοίκηση και στους πολίτες, το στοίχημα χάνεται. Όταν η κοινωνία αντιλαμβάνεται και κατανοεί το τι γίνεται, τότε είναι όλα εφικτά. Όταν η κοινωνία αλλάζει, αλλάζει και η διοίκηση πιο εύκολα και, η διοίκηση οφείλει να αλλάξει και να πάει μπροστά. Το μεγαλύτερο πρότζεκτ είναι να συντονιστούμε και να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες ως διοίκηση ενός δήμου», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, ενώ σε μία σύντομη εκτίμηση για την οικονομική κατάσταση του δήμου Τρικκαίων, ο δήμαρχος τόνισε ότι «παρέλαβα χρέος 43 εκατ. ευρώ και σήμερα το έχουμε ρίξει 20 εκατ. κάτω».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα του Flash 99,4: