Δήμος Καλαμαριάς: Σήμερα η μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή και το άναμμα του δέντρου

Η προετοιμασία  στο Δήμο Καλαμαριάς για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ σήμερα Τετάρτη πρόκειται να δοθεί η επίσημη  έναρξη των εκδηλώσεων με το άναμμα του δέντρου της  κεντρικής πλατείας, ώστε η πόλη να φωταγωγηθεί και να αρχίσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Συνεργεία του Δήμου ολοκληρώνουν  σιγά-σιγά το στήσιμο των ξύλινων  σπιτιών στην Πλατεία Δημαρχείου προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Η πλατεία Δημαρχείου θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο των παιδικών εκδηλώσεων από τις 13 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου 2019. Καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια θα πραγματοποιούνται όλο αυτό το διάστημα.

Η περιπλάνηση στα γραφικά και μοναδικά στολισμένα σπιτάκια της πλατείας,  θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων, ενώ τα ομαδικά παιχνίδια και οι δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν θα  τους ψυχαγωγήσουν  θα τους εκπαιδεύσουν και θα τους απασχολήσουν δημιουργικά.

Η φωταγώγηση του δέντρου  θα πραγματοποιηθεί υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής  Ορχήστρας  του Δήμου  Καλαμαριάς που θα συνοδεύσει και την Παιδική Χορωδία. Η εορταστική βραδιά εκείνη τη νύχτα θα συνεχιστεί  με μουσική συναυλία από το οκταμελές συγκρότημα pop ελληνικής και ξένης μουσικής  «FABULOUS» που θα αποδώσει τραγούδια από τις δεκαετίες ΄80, ΄90 και σημερινά.

Στόχος των εκδηλώσεων με τίτλο «Χριστούγεννα στην Πόλη» είναι να προσφέρουν χαρά και διασκέδαση σε όλους τους  πολίτες κάθε ηλικίας αλλά και στους επισκέπτες της πόλης, μέσα από  δράσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα ενταγμένα στο πνεύμα των ημερών. Ταυτόχρονα να τονωθεί και η αγορά της Καλαμαριάς από την αυξημένη επισκεψιμότητα, η οποία προβλέπεται να ξεπεράσει τα περσινά δεδομένα.