Διυλιστήριο malt ουίσκι από Pernod Ricard στην Κίνα

Το φημισμένο κινεζικό δίδυμο αρχιτεκτόνων Neri & Hu παρουσίασε σχέδιο για διυλιστήριο malt ουίσκι του οίκου Pernod Ricard στην κινεζική πόλη Εμεϊσάν. Θα είναι το πρώτο διυλιστήριο από ξένο οίκο οινοπνευματωδών ποτών στην Κίνα και η παραγωγή αναμένεται να αρχίσει το 2021. Και επιπλέον, προορίζεται να είναι τουριστικός προορισμός.

Από τη σύλληψη του σχεδίου, οι Κινέζοι αρχιτέκτονες είχαν την πρόθεση να επιτύχουν μια αρμονική ισορροπία μεταξύ του αρχιτεκτονήματος και του τοπίου: ισορροπία μεταξύ βιομηχανίας και εμπειρίας του επισκέπτη, ισορροπία μεταξύ βουνού και νερού. Αυτή η σχεδιαστική φιλοσοφία ενσωματώνει την ουσιαστικά κινεζική έννοια της διχοτομίας δύο στοιχείων που αντιτίθενται το ένα στο άλλο αλλά, ταυτοχρόνως, αλληλοσυμπληρώνονται.

Το διυλιστήριο, το οποίο φιλοδοξεί να καταστεί ένα καινούργιο πολιτιστικό τοπόσημο, έχει στόχο να τιμήσει την τοπική κουλτούρα και την καινοτομία του Pernod Ricard. Αυτό θα επιτευχθεί με το να επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύπτουν την ομορφιά της Εμεϊσάν από μια καινούργια οπτική γωνία.

©Πηγή: amna.gr