Δοκιμαστικός έλεγχος στο δίκτυο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

Δοκιμαστικός έλεγχος στο δίκτυο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου, μέσω της εξελιγμένης μεθόδου ανίχνευσης διαρροών αερίων με το όχημα Picarro Surveyor. Πρόκειται για μια τεχνολογία που είναι έως 1000 φορές πιο ευαίσθητη και γρήγορη από τις παραδοσιακές, κατά την οποία γίνεται αυτόματη ψηφιακή χαρτογράφηση και εμφάνιση αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που διασφαλίζει την ταχύτερη και ακριβέστερη ανίχνευση διαρροών.

Η συνεργασία με τις εταιρείες Italgas και Picarro  για την εφαρμογή αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας έχει ως στόχο την ολική μετάβαση προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια συνάντησης εργασίας  του γενικού διευθυντή της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας ΑΕ (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), Λεωνίδα Μπακούρα, με στελέχη της “Italgas” στην Ιταλία, όπου επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις εφαρμογής τεχνολογικών καινοτομιών “ Digital Factory”.

Στο μεταξύ, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ προετοιμάζει την πρότασή της προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για τη διαμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου σχετικά με τους “έξυπνους” μετρητές. Με την ευκαιρία της επίσκεψης σε Μιλάνο και Τορίνο, ο κ.Μπακούρας δήλωσε ότι συνεχίζεται δυναμικά η συνεργασία των δύο εταιρειών, που στόχο έχει τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ προς τους τελικούς καταναλωτές και τους χρήστες διανομής. Όπως τόνισε «τα αποτελέσματα από τη διεύρυνση των συμβουλευτικών υπηρεσιών που αφορούν στους τομείς των πληροφοριακών συστημάτων, του smart metering, της κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης δικτύου, άμεσης επέμβασης και ψηφιακού μετασχηματισμού της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, θα ωφελήσουν όχι μόνο την ίδια την εταιρεία, αλλά ολόκληρη τη χώρα».
Υπενθυμίζεται ότι η Ιtalgas είναι η εταιρεία leader στη διανομή φυσικού αερίου στην Ιταλία και την τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη._

©Πηγή: amna.gr