Δομές του ΚΕΘΕΑ επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πλήρη στήριξή τους στο ΚΕΘΕΑ και ταυτόχρονα την πλήρη αντίθεσή τους “ στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου ΚΕΘΕΑ”  εξέφρασαν, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση,  τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε δομές του Κέντρου στη Θεσσαλονίκη.
 Στην αντιπροσωπεία μετείχαν ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης, οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης και Χρήστος Γιαννούλης, η βουλεύτρια Β΄ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο Τάσος Τρελόπουλος, μέλος της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης και συντονιστής στο τμήμα Δικαιωμάτων και η Αναστασία Γαϊταρτζή, μέλος της γραμματείας της Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης καθώς και στελέχη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.
 Τα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν αρχικά τη δομή «Προμηθέας» του ΚΕΘΕΑ, στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών, όπου συνομίλησαν με τους συντονιστές της δομής, αλλά και κρατούμενους που μετέχουν στο πρόγραμμα και στη συνέχεια μετέβησαν στη θεραπευτική κοινότητα «Ιθάκη» στη Σίνδο.
Στη διάρκεια της συνομιλίας με τους συντονιστές και τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισαν στην κυβέρνηση “πρόθεση για έλεγχο, χειραγώγηση, απαξίωση, του ΚΕΘΕΑ, καθώς και κάθε δομής απεξάρτησης”. 
Παράλληλα επεσήμαναν πως στα 37 χρόνια λειτουργίας του το ΚΕΘΕΑ δεν έχει δώσει αφορμή για να αμφισβητήσει κανείς την ακεραιότητα, την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια και την άρτια λειτουργία του. Μάλιστα, ανέφεραν ότι  το επιτυχημένο αυτό μοντέλο λειτουργίας έχει αναγνωριστεί διεθνώς και  το ΚΕΘΕΑ αποτελεί σύμβουλο-οργανισμό του ΟΗΕ και συμμετέχει σε όλα τα διεθνή όργανα.
 

©Πηγή: amna.gr