Δωρεάν εξετάσεις και συμβουλευτική στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού

Δωρεάν εξετάσεις με στόχο την πρόληψη του καρκίνου του μαστού καθώς και κατ΄ιδίαν συμβουλευτική από ειδικευμένους χειρουργούς και ακτινοδιαγνώστες μαστού θα παρέχονται στο πλαίσιο διήμερης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 (10:00-18:00) στη αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων “Μανόλης Αναγνωστάκης” του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα θα γίνονται ενημερωτικές ομιλίες από καταξιωμένους ιατρούς της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Μαστού σε ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Η εκδήλωση που έχει τίτλο “Ενημέρωση κα πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού” διοργανώνεται από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρία Μαστού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, θα στηρίξει με παρουσία στο χώρο της εκδήλωσης και με βιωματικές ομιλίες, ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Αλμα Ζωής νομού Θεσσαλονίκης”.

“Η σημασία της πρόληψης στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού είναι  εξαιρετικά κρίσιμη παράμετρος καθώς η νόσος θεραπεύεται σε σημαντικό βαθμό. Αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως” δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και πρόσθεσε: “Εντάσσοντας τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή μας νικούμε το φόβο της ασθένειας στην πράξη με επιλογές που προάγουν την υγεία”.

O αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος, δήλωσε πως “η πρόληψη για κάθε πάθηση, είναι το βήμα για την αποφυγή χειρουργείων και θεραπειών συχνά επώδυνων. Μεριμνούμε για την επέκταση των προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων ατελώς και για πολλές άλλες παθήσεις”.

©Πηγή: amna.gr