Δύο νέες δομές στη Βέροια εγκαινίασε η «Πρωτοβουλία για το παιδί»

Δύο νέες δομές, το νέο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και στήριξης οικογένειας της Βέροιας (ΚΗΦ) και η νέα πτέρυγα Αθανασίου Λασκαρίδη – Εύης Λαζού στο “Σπίτι της Βεργίνας” εγκαινιάστηκαν σήμερα από την “Πρωτοβουλία για το Παιδί” σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που φροντίζει και προστατεύει παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο.

Το Σπίτι της Βεργίνας ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 με σκοπό την παροχή μακράς φιλοξενίας σε συνθήκες ασφάλειας και οικογενειακής θαλπωρής σε παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και έχουν απομακρυνθεί με δικαστική απόφαση από το οικογενειακό περιβάλλον.

Στη νέα πτέρυγα θα διαμένουν αγόρια πάνω από 12 ετών, που φιλοξενούνται στο Σπίτι της Βεργίνας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το ΚΗΦ από το 2010

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και στήριξης οικογένειας της Βέροιας (ΚΗΦ) ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2010 με σκοπό τον περιορισμό της αντικοινωνικής και παραβατικής συμπεριφοράς και της περιθωριοποίησης παιδιών δυσλειτουργικών και διαλυμένων οικογενειών.

Η εγκατάσταση του ΚΗΦ στους νέους χώρους, που εγκαινιάστηκαν σήμερα καθιστά δυνατή την εξυπηρέτηση διπλάσιου αριθμού παιδιών και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος μίλησε για το έργο του σωματείου και στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε όσους στηρίζουν τον φορέα.

Τα εγκαίνια στη δομή της Βέροιας έγιναν παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη, Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδης και του Δήμαρχου Βέροιας, Κώστα Βοργιαζίδη και βουλευτών.