ΕΑΠ: Διέθεσε 30 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε κρατουμένους φυλακών

Στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας που υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2016, ανάμεσα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την Πολιτεία, 30 ηλεκτρονικοί υπολογιστές διατέθηκαν στους φοιτητές κρατούμενους των φυλακών.

Τους υπολογιστές παρέλαβε σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, από τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασίλη Καρδάση, προκειμένου να διατεθούν στις φυλακές της χώρας και να καλύψουν τις ανάγκες των φοιτητών – κρατουμένων που σπουδάζουν στο ΕΑΠ.

Επίσης η ίδια συμφωνία προβλέπει την προσφορά ετησίως, 20 υποτροφιών από το ΕΑΠ για την φοίτηση των κρατουμένων σε προπτυχιακά προγράμματα, ενώ ήδη μέχρι σήμερα 40 κρατούμενοι από 11 φυλακές της χώρας, έλαβαν υποτροφία και ξεκίνησαν τις σπουδές τους.

Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται η εκπαίδευση των κρατουμένων, με στόχο την ομαλή κοινωνική επανένταξη, ενώ παράλληλα υλοποιείται η πολιτική ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους με ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

Συμφωνία και για τους υπαλλήλους

Επίσης με τη συμφωνία αυτή, διασφαλίστηκε η διάθεση εκ μέρους του ΕΑΠ, 20 θέσεων ετησίως, για τη φοίτηση υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης σε προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, με γνωστικό αντικείμενο την οργάνωση και λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.