Φωτ. αρχείου

Έδεσσα: Εξαπατούσε κόσμο υποσχόμενη δάνεια

Μια καλοστημένη κομπίνα έστησε μια 38χρονη στην Έδεσσα, η οποία μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών εξαπατούσε κόσμο υποσχόμενη δάνεια.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι η 38χρονη κατόρθωσε να αποσπάσει από τα θύματά της περίπου 2.200 ευρώ, έχοντας εξαπατήσει συνολικά 17 άτομα. Η δράση της ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 και κορυφώθηκε τον Φεβρουάριο του 2018.

Πώς έστησε την κομπίνα

Η 38χρονη εξαπατούσε κόσμο υποσχόμενη δάνεια. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, η 38χρονη αναρτούσε ψευδείς αγγελίες σε ιστοσελίδες, στις οποίες εμφανιζόταν με διάφορες ιδιότητες (διαμεσολαβητής δανείων, εκπρόσωπος εταιρείας ενεχερυδανεισμού, ιδιώτης επιχειρηματίας) και έπειθε πολίτες για τη δυνατότητα χορήγησης των δανείων.

Η αποστολή των χρημάτων γινόταν μέσω ταχυδρομικής αλληλογραφίας είτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων παθόντων με διάφορα προσχήματα που χρησιμοποιούσε, ενώ είχε δημιουργήσει πλήθος λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, για να επικοινωνεί προσποιούμενη διαφορετικά πρόσωπα.

Αναζητούνται και άλλα θύματα

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή της 38χρονης και σε άλλα παρόμοια αδικήματα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.