Έφεση κατά της απόφασης για τη μη έκδοση της Μαρίας Εφίμοβα

Έφεση κατά της απόφασης του συμβουλίου εφετών να μην εκδώσει στη Μάλτα τη Ρωσίδα πρώην τραπεζική υπάλληλο της Pilatus Bank Μαρία Εφίμοβα άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Αθήνας, Αντώνης Λιόγας.

Mετά από αυτή την εξέλιξη η  υπόθεση θα κριθεί εκ νέου από το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Εφίμιβα θεωρείται  ως η βασική πληροφοριοδότρια της δολοφονηθείσας Μαλτεζας δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίσια, η οποία έχασε τη ζωή της σε μαφιόζικο χτύπημα τον περασμένο Οκτώβριο (με βόμβα στο αυτοκίνητο της).
Το συμβούλιο Εφετών μόλις χθες είχε απορρίψει και τα δύο αιτήματα έκδοσης της Μαρίας Εφίμοβα, διατάσσοντας παράλληλα και την άρση της κράτησης της.

Σχετική εισήγηση είχε κάνει  και η εισαγγελέας Ευγενία Κυβέλου, η οποία χαρακτήρισε τα ευρωπαϊκά εντάλματα εν μέρει ασαφή, αόριστα αλλά και παράτυπα καθώς φέρουν ίδια ημερομηνία με τα εθνικά (έπρεπε να προϋπάρχουν τα εθνικά). Επίσης η εισαγγελική λειτουργός χαρακτήρισε ήσσονος σημασίας τα αδικήματα για τα οποία ζητείται η έκδοση και τα οποία δεν δικαιολογούν την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων για την 36χρονη Ρωσίδα.