Φωτ. αρχείου

Εφιαλτικό σενάριο βύθισης ελληνικού πολεμικού πλοίου!

Το σενάριο βύθισης ελληνικού πλοίου δημοσιεύει στο κεντρικό της θέμα σήμερα, η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, σύμφωνα με ανταπόκριση του Μανώλη Κωστίδη από την Τουρκία για την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σκάι.

Σενάριο βύθισης ελληνικού πολεμικού

Βάσει του σεναρίου που δημοσιεύει η εφημερίδα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας φοβούνται και εξετάζουν το ενδεχόμενο “προβοκάτσιας”, όπως διευκρινίζει, «από Γκιουλεντιστές αξιωματικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, με τη βύθιση ελληνικού πολεμικού πλοίου, από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό»!

Έτσι, όπως αναγράφει στο δημοσίευμα η Yeni Safak, όλες οι δυτικές χώρες θα στραφούν εναντίον της Τουρκίας, με αποτέλεσμα την πλήρη απομόνωση της χώρας και την εξώθησή της στα άκρα.

Δύο ερωτήματα

Στην περίπτωση αυτή όμως προκύπτουν δυο βασικά ερωτήματα, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Σκάι:

Το πρώτο ενδεχόμενο είναι να φοβούνται πράγματι προβοκάτσια και η τουρκική κυβέρνηση να “προετοιμάζει| τη διεθνή κοινή γνώμη.

Το δεύτερο ενδεχόμενο, κυριολεκτικά εφιαλτικό, είναι να ετοιμάζουν προβοκάτσια οι ίδιοι, προκειμένου να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους πολεμική ενέργεια και στη συνέχεια να ισχυριστούν ότι πρόκειται για προβοκάτσια -την οποία είχαν προβλέψει.

Κάποιο “ατύχημα”

Ειδικότερα, στο επίμαχο δημοσίευμα ο αρθογράφος γράφει: «Οταν αναβεναίνει η ένταση στο Αιγαίιο το να γίνει κάποιο ατύχημα ας πούμε ένα τουρκικό μαχητικό να βυθίσει μια ελληνική πυραυλάκατο ή ένα ελληνικό πλοίο, τότε ξαφνικά όλες οι χώρες της Ευρώπης θα πραγματοποιήσουν συμμαχία και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξει η Τουρκία»