Έφυγε από τη ζωή η Μπάρμπαρα Μπους

Σε ηλικία 92 ετών απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα η Μπάρμπαρα Μπους έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Η Μπάρμπαρα Μπους απεβίωσε την Τρίτη 17η Απριλίου 2018 στα 92 της χρόνια», ανέφερε η ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter ο εκπρόσωπος του συζύγου της Τζιμ ΜακΓκράθ.

Ο Τζιμ ΜακΓκραθ είχε γνωστοποιήσει την Κυριακή πως η ίδια αποφάσισε να διακόψει την ιατρική αγωγή της, να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί και να επιστρέψει στο σπίτι της, με την κατάστασή της να επιδεινώνεται ραγδαία.

Η πρώτη πρώην κυρία των ΗΠΑ είναι η μοναδική γυναίκα που είδε σύζυγο αλλά και γιο να ορκίζονται πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Φόρος τιμής από Ντόναλντ Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέτισε φόρο τιμής, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε αμέσως ο Λευκός Οίκος, στην «ισχυρή αφοσίωση» της Μπους «στην πατρίδα της και στην οικογένειά της, τις οποίες υπηρέτησε απαρεγκλίτως θαυμάσια αμφότερες», ενώ σημείωσε πως ως «σύζυγος, μητέρα, γιαγιά, σύζυγος στρατιωτικού και πρώην Πρώτη Κυρία, η Μπους υπήρξε υπερασπίστρια της αμερικανικής οικογένειας».

Λεπτομέρειες για την κηδεία της Μπάρμπαρα Μπους θα γίνουν γνωστές κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Τέλος συλλυπητήρια μηνύματα απέστειλαν ο Μπιλ Κλίντον αλλά και ο Τζίμι Κάρτερ, αμφότεροι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ.