Εκδήλωση ενημέρωσης για τη σημασία του μητρικού θηλασμού στο Ιατρικό Διαβαλκανικό

Εκδήλωση της ευαισθητοποίησης των λεχωίδων για τη σημασία του μητρικού θηλασμού, οργανώνει η Μαιευτική  Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ώρα 12:00, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγιεινής Θεσσαλονίκης.
Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού ( 1-7 Νοεμβρίου). στην αίθουσα σεμιναρίων του Διαβαλκανικού (όροφος Μ) και είναι θα  ανοιχτή στο κοινό. Στόχος της είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης για την αξία του θηλασμού, ως βασικού παράγοντα για την επιβίωση, την υγεία και την ευημερία των βρεφών και της μητέρας. 
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν όλες οι πτυχές για την προώθηση του μητρικού θηλασμού, από εκπροσώπους της Διεύθυνσης Υγιεινής Θεσσαλονίκης (Μ. Σιδηροπούλου, Ασ. Αδαμίδου) και του Ιατρικού Διαβαλκανικού (Ηλ. Λαλοπούλου, Νεογνολόγο, και  Μ. Γκιώνη, Ευγ. Νταμαρτζή, Μαίες).  
Θα ακολουθήσει συζήτηση και επίδειξη θηλασμού, δεξίωση με δώρα, ενώ όσες επισκέπτριες το επιθυμούν, μπορούν να ξεναγηθούν στους χώρους της Μαιευτικής Κλινικής, στην οποία εφαρμόζεται η πολιτική προώθησης του μητρικού θηλασμού (rooming in), ως διαδικασία μοναδική και αναντικατάστατη στη σχέση μεταξύ μητέρας και νεογνού.

©Πηγή: amna.gr