Έκκληση της Τουρκίας σε ΗΠΑ και Ρωσία να «σταματήσουν να τσακώνονται»

Οι σημερινές αντεγκλήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας σχετικά με τον πόλεμο στη Συρία προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας, η οποία δια στόματος του πρωθυπουργού της, Μπιναλί Γιλντιρίμ ζήτησε από τις δύο χώρες να σταματήσουν να «τσακώνονται σαν νταήδες στον δρόμο».

«Ο ένας λέει «διαθέτω τους καλύτερους πυραύλους», ο άλλος απαντάει «όχι εγώ έχω τους καλύτερούς πυραύλους. Άντε λοιπόν εκτοξεύστε τους! Σαν να κάνουν νταηλίκια στον δρόμο. Τσακώνονται όπως οι νταήδες» τόνισε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας κατά την διάρκεια ομιλίας το και πρόσθεσε: «Και τελικά ποιος πληρώνει το τίμημα; Ο άμαχος πληθυσμός».

Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις αυτές έγινε ενώ η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ βρίσκεται σε οριακό σημείο μετά την φερόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία, μια επίθεση για την οποία πολλές χώρες της Δύσης, επιρρίπτουν ευθύνη στην κυβέρνηση της Δαμασκού, η οποία μάλιστα στηρίζεται από τη Μόσχα.

“Δεν είναι ώρα για αντιπαλότητες, αλλά για να επουλώσουμε πληγές”

«Αυτές τις ημέρες τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη. Να όμως που τι κάνουν; Εκτοξεύουν εκατέρωθεν απειλείς με πολλαπλά τούιτς» σημειώνει ο Γιλντιρίμ και καταλήγει: «Δεν είναι ώρα για αντιπαλότητες, είναι η στιγμή να επουλώσουμε τις πληγές στην περιοχή. Είναι ώρα να βάλουμε στη άκρη τους τσακωμούς για το ποιος είναι ο ισχυρότερος».