Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Οι… φωνές διαφοροποίησης πολλών στελεχών αλλά και η γκρίνια που επικρατεί εντός ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα σε έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός δέχεται κριτική από στελέχη του κόμματος που τον «κατηγορούν» ότι δεν έχουν συζητηθεί επαρκώς οι λεπτομέρειες του μεταμνημονιακού προγράμματος, αλλά ούτε και οι προτεραιότητες που θα δοθούν ως αντιστάθμισμα των μέτρων που εφαρμόζονται.

Τόσο στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση όσο και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας τη Δευτέρα θα γίνει επιχείρηση… πεσίματος των τόνων στις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και των κρίσιμων διαβουλεύσεων με τους Θεσμούς.

Τι θα περιλαμβάνει το… μενού

Πολλά και σημαντικά είναι τα θέματα που θα τεθούν στη σημερινή σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας.

Μεταξύ αυτών θα είναι το περιεχόμενο του αναπτυξιακού σχεδίου, η πορεία της τέταρτης αξιολόγησης, η απομείωση του χρέους και η μεταμνημονιακή εποχή.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη που προχώρησε σε αμφισβήτηση της κυβερνητικής άποψης περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, λίγη μόλις ώρα μετά από την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα από το Καστελόριζο.